HGM Atlas ve HGM Küre Nedir? HGM Atlas ve HGM Küre Nasıl Kullanılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HGM Atlas ve HGM Küre’nin tanıtımını yapmıştı. Bunun üzerine internette en çok araştırılan konulardan biri olan HGM Atlas ve HGM Küre nedir? HGM Atlas ve HGM Küre nasıl kullanılır? sorularının cevapları haberimizde…

28.01.2019-17:36 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-17:34) HGM Atlas ve HGM Küre Nedir? HGM Atlas ve HGM Küre Nasıl Kullanılır?

HGM Atlas ve HGM Küre Milli haritacılık kuruluşu olan Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruşlarını ve vatandaşların internet üzerindeki harita ihtiyaçların karşılamak amacı ile oluşturulmuş yazılım.

Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan HGM Atlas ve HGM Küre’de fiziki, siyasi, topografik haritaların yanı sıra hava fotoğrafları milli uydu tarafından kullanıcılara iletilecek. Bunların yanı sıra yurt içi haritalarda cadde ve sokaklar görüntülene bilecek ve sıkça ihtiyaç duyulan okul, eczane, otobüs durağı kamu binası gibi yerler yer alacak.

Bu uygulama ile kamu kurumları tarafından benzer uygulamalar için yurt dışına ödenen ücretlerin ödenmemesi planlanıyor.  Bu uygulamaya benzer yabancı uygulamalar vasıtasıyla kişisel verilerin toplanması faaliyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal