Cumhurbaşkanı Erdoğan: '35 Tane Önemli İsmi Orada Bitirdik'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nın Kandil’de ki liderlerinde 35 tanesinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Erdoğan, İnce’nin Akşener ve Karamollaoğlu’na edeceği teklifi de eleştirdi.

21.06.2018-17:38 - (Son Güncelleme: 21.06.2018-18:25)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginde vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

35 TANE ÖNEMLİ İSİMİ ORADA BİTİRDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kandil’i 20 uçakla 10 önemli noktayı ve bunların liderler toplantısını yakaladık. İkinci operasyonda o liderler toplantısında 35 tane önemli isimi orada bitirdik. Biz sizin gibi Amerika’dan gelecek telefonları beklemiyoruz. Kararımızı verdiğimiz zaman adımımızı atarız. Afrin’de işi bitirdi, Cerablus’ta işi bitirdik. Şimdi Menbiç terör örgütünden boşaltılıyor. Orada bizim zırhlı taşıyıcılarımız var" dedi.

BAY KEMAL, BAY MUHARREM SİZ NE YAPTINIZ?

‘’İnşallah pazar akşamı çok daha farklı olacak. Maraş 2002'den beri tavrını AK Parti'den yana koydu. Gezi olaylarından, 17-25 Aralık'a, alçak darbe girişimine kadar Maraş hep yanımızda oldu. Son 16 yılda Maraş provokasyonlara gelmeyerek kardeşliğine sahip çıktı. Yaptığımız yatırımlarla Maraş'ın gelişmesi için çaba sarf ediyoruz’’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Son 16 yılda Kahramanmaraş'a 29 katrilyon yatırım yaptık. Bay Kemal siz ne yaptınız? Bay Muharrem siz ne yaptınız? Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime soruyorum. İcraat mi istiyorsunuz, laf mı duymak istiyorsunuz. Lafla peynir gibisi yürümez bu oyunlara gelmeyelim. 5517 yeni derslik yaptık burada. Burada yüksek öğrenim yurtları yaptık. Biz yaptıklarımızı konuşuyoruz’’ şeklinde konuştu.

NEYİ YIKIYORSUN YA, NEYİ YIKIYORSUN

Yıkım ekibini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Kardeşlerim karayollarında olduğu gibi demiryollarında da büyük bir yenilik yaptık. Türkiye'yi hızlı tren ile tanıştırdık. Hızlı tren hattımızı 1213 kilometreye taşıdık. Kahramanmaraş'ı da hızlı trenle buluşturacağız. Kahramanmaraş Nur Dağı hızlı tren hattının etüt çalışmaları devam ediyor. Bu iş plan işi, proje işi. Lafla değil icraat, icraat icraat. Elbistan içme suyu isale hattının ihalesini yapacağız. 5 baraj, 4 gölet yaptık. Biz yapım ekibiyiz onlar yıkım ekibi. Ne diyor yaptırmam. Neyi yıkıyorsun ya, neyi yıkıyorsun. İşte pazar akşamı benim milletim yıkım ekibine gereken dersi verecek’’ diye konuştu.

BİZ YAPTIKLARIMIZI ANLATIYORUZ

24 Haziranda seçmenden oy isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Ben İstanbul'a büyükşehir belediyesi olmadan yönetimde CHP vardı. İstanbul'da hava pisti, çöp dağları vardı. Bunları biz temizledik. Biz önce yaptıklarımızı sonra yapacaklarımızı anlatıyoruz. Şimdi buradan soruyorum. 24 Haziran'da tercihimizi hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Bunlar için 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanlığında şahsıma, mecliste AK Parti'ye oy vermeye hazır mıyız?’’ ifadelerine yer verdi.

35 KRİTİK TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Kandil operasyonlara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Kandil’i 20 uçakla 10 önemli noktayı ve bunların liderler toplantısını yakaladık. İkinci operasyonda o liderler toplantısında 35 tane önemli isimi orada bitirdik. Biz sizin gibi Amerika’dan gelecek telefonları beklemiyoruz. Kararımızı verdiğimiz zaman adımımızı atarız. Afrin’de işi bitirdi, Cerablus’ta işi bitirdik. Şimdi Menbiç terör örgütünden boşaltılıyor. Orada bizim zırhlı taşıyıcılarımız var’’ ifadelerine yer verdi.

SEN TERÖRÜ NASIL ÇÖZECEKSİN

İki aydır sağda solda konuşuyor Bay Muharrem. Şimdiye kadar bizim projelerimizi kötülemekten başka söz söylemedi. Bolca yalan söyledi, bolca iftira attı. Kimi zaman ben, kimi zaman bakanlarımız, kimi zaman da genel başkanı Kılıçdaroğlu Bay Muharrem’in yalanlarını suratına vurdu. Şimdi ben bir kez de Kahramanmaraş’tan Bay Muharrem’e soruyorum. Bugüne kadar bölücü terör örgütüne dair çıkıp doğru düzgün bir laf etmedin. Ya topu taca attın ya da örgütün diliyle konuştun.Senin yok dediğin teröristleri geçen hafta toplantı halindeyken bulduk, çoğu üst düzey 35 teröristi bir gecede etkisiz hale getirdik. İnşallah terör bataklığını kurutacağız. Peki sen terörü, kapısından ayrılmadığın Edirne’deki provokatörü yargıdan kaçırarak mı çözeceksin? Suriye’nin kuzeyini bölücü örgüte bırakarak mı çözüme ulaştıracaksın? Benim paşama kalkıp da ‘apoletlerini sökeceğim’ diyerek mi bunu çözeceksin? Beyefendinin morali bozuluyormuş. Senin moralin bozulsa ne yazar, bozulmasa ne yazar. Sen asıl benim Mehmetçiğimin moralini bozuyorsun.

HANIMEFENDİYİ VE TEMEL EFENDİYİ YARDIMCISI OLARAK YANINA ALACAKMIŞ

Muharrem İnce’nin Akşener ve Karamollaoğlu’na bulunacağı teklife dair ‘’Açıklama bugün de geldi. Neymiş? Hanımefendiyi ve Temel efendiyi yardımcısı olarak yanına alacakmış. Bak destekleri verirseniz size iki koltuk veririm ha… ‘’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Sen FETÖ’yü 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı şehit eden alçakları sokaklara salarak mı bitireceksin? Amerika’dan gelen telefonlarla mı FETÖ ile mücadele edeceksin? Kamuda ve okullarda tekrar başörtüsünü yasaklayarak mı bu ülkede özgürlükleri artıracaksın? İmam hatiplerin kapısına kilit vurarak mı eğitimde kaliteyi artıracaksın? Kardeşlerim diyor ki “biz başörtüye karşı değiliz” Bay Kemal diyor ki “başörtü yasağını ben kaldırdım” diyor. Yahu yalan söyleme, dürüst ol. Benim kızlarım imam hatip kapısında tacize uğradılar. Yeğenlerim tacize uğradılar. Ülkemin üniversitelerinde benim kızlarım okuyamadı, benim çocuklarım okuyamadı katsayıdan dolayı. Bana yabancı ülkelerin devlet başkanları “bu nasıl iştir. Niçin senin kızların orada değil de Amerika’da okuyor” dedi. Dedim ki, başörtüsünden dolayı. Ve şaşırdılar. Ama dedik şimdi bunu çözeceğiz. Çözdük mü? Şimdi başörtülü başörtüsüz her yerde beraberce çalışabiliyorlar mı? Emniyetinde de var, silahlı kuvvetlerinde de var, yargıda da var. E ne oldu? ülke yıkıldı mı? Birliği getirdik, beraberliği getirdik’’ ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal