Çiftlik Bank'ın Yazılımcısı Tutuklandı

Çiftlik Bank'ın yazılımcısı olarak bilinen Cudi Cumhur Yurdakul, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutulandı.

27.04.2018-19:12 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-19:07) Çiftlik Bank'ın Yazılımcısı Tutuklandı

Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul "suç işlemek için örgüt kurmak", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklandı.

BREZİLYAYA GİDİP FİRARİ CEO MEHMET AYDIN İLE GÖRÜŞMÜŞ

Soruşturma dolayısıyla tutuklanan Yurdakul'un firari sanık Mehmet Aydın'ın şirketlerinin tüm yazılım ve bilişim sistemlerini kurup denetleyen kişi olduğu, örgüt içindeki faaliyetleri devam ettirmek için 5 Mart 2018 tarihinde Brezilya'ya gittiği, 8 Mart 2018 tarihinde geri geldiği ve aldığı emirler doğrultusunda suç işlemeyi sürdürdüğü öğrenildi.

HAKLARINDA KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILMIŞTI

Çiftlikbank'ın sahibi Mehmet Aydın ile Cumhur'un da içlerinde olduğu firari şüpheliler için Kırmızı Bülten çıkarılmıştı.

YAZILIMCININ İZİ MALTEPE'DE BULUNMUŞTU

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri, Çiftlik Bank soruşturmasında hakkında Kırmızı Bülten çıkarılan 6 kşiden biri olan, sistemin yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul'un yerini Maltepe'de bulmuştu. Ekipler bir süre yapılan teknik ve fiziki takibin sonrasında operasyon yapmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal