CHP'nin Sandık Müşahidi PKK'lı Çıktı !

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde terör örgütü PKK adına suç işlemekten yargılanan Hasan Çütçü’nün 31 Mart’ta CHP için sandık müşahidi olarak görev yaptığı öğrenildi.

10.04.2019-14:15 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-14:23)

Yerel seçimlerde yapılan usulsüzlük iddiaları sürerken, terör örgütü PKK’nın meclisteki temsilcisi HDP ile sandıkta işbirliğine giren CHP, yeni bir skandalla gündeme geldi. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nin terör örgütü PKK kapsamında adli kontrol şartı uygulayarak yargıladığı sanık Hasan Çütçü’nün 31 Mart’ta seçim günü imza vermemesi büyük bir skandalı ortaya çıkardı.

PKK’DAN YARGILANIYOR

Savcılık, terör örgütü PKK'yı öven paylaşımlar yaptığı tespit edilen paylaşımlar yapan, devleti katliamla suçlayan ve devlet büyüklerine hakaret eden sanık Hasan Çütçü hakkında iddianame hazırlandı. Adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan sanık Çütçü’nün 31 Mart günü polis merkezine giderek imza atmadığı öğrenildi. Çütçü’nün imza vermemesi CHP-PKK arasındaki işbirliğinin ortaya çıkmasını sağladı.

SANDIK NUMARASI 3347

Kanun gereği imza vermemesi ve herhangi bir mazeret bildirmemesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkartılan Çütçü, o gün CHP’nin görevlendirmesi sonucu imza vermeye gitmediğini belirtti. CHP’nin kendisini sandık müşahidi olarak görevlendirdiğini kaydeden Çütçü, müşahit belgesini de ibraz ederek adli kontrol şartlarını yeniden uygulanmasını istedi. CHP imzalı ve mühürlü müşahit belgesinde Hasan Çütçü’nün CHP adına 3347 nolu sandıkta gözlemci olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal