CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İlk Talimatları Hapis Cezası Gerektiriyor

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını alır almaz verdiği ilk kararlara tepki çığ gibi büyüyor. Belediyenin veritabanının kopyalanması emrini veren İmamoğlu'na tepki gösteren AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Bu karar hapis cezası gerektiren bir suçtur" dedi.

19.04.2019-09:03 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-15:02) CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İlk Talimatları Hapis Cezası Gerektiriyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu belediye ortaklarından rutin görevlerini sürdürmesini talep ederken, ikinci bir talimata dek bu çerçevenin dışında kalan 'ödeme, harcama, ihale, doğrudan temin, mal ve hizmet alımı, personel alımı, araç kiralama, alım satım, gayrımenkul kiralama, alış ve satış' benzeri bütün işlemleri dondurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almasının sonrasında ilk imzasını attı.

VERİ TABANINDA İNCELEMELER YAPILACAK

İmamoğlu, İBB'deki belediye girişimlerinden rutin vazifelerini yapmalarını isterken, ikinci bir talimata dek bu çerçevenin dışında kalan; "ödeme, harcama, ihale, doğrudan temin, mal ve hizmet alımı, personel alımı, araç kiralama, alım satım, gayrımenkul kiralama, alış ve satış" benzeri bütün işler ve işlemleri dondurdu.

İmamoğlu, İBB'nin bütün kayıtlarını incelemek üzere, Emine Sema Ballı ve Kaya Albayrak ile üç uzmanı vazifelendirdi. Bu vazifelendirme çerçevesinde belediyenin elektronik veri tabanı ve altyapılarında her türlü inceleme ve araştırma yapılacak.

"HAPİS CEZASI GEREKTİREN SUÇ İŞLEMİŞTİR"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilk tepki AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'tan geldi. Tunç, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda, "Belediye haricinden vazifelendirilecek kişilere 16 milyon İstanbullunun şahsi verilerini kopyalama yetkisi veren @ekrem_imamoglu 6698 Sy Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nu ihlal etmiş, TCK'nın 135 ila 140.maddeleri gereğince hapis cezasını gerektiren bir suç işlemiştir."

İşte o kararlar:

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal