Ekrem İmamoğlu, Belediyenin Tüm Veri Tabanını Şüpheli Şahıslara Kopyalatma Talimatı Verdi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ayağının tozuyla Teftiş Kurulu Başkanlığı’na verdiği talimatla belediye bünyesindeki 2 müfettiş ve belediye içinden veya dışından belirlenecek 3 uzman dahil edilerek 5 kişilik heyetle tüm kayıtların elektronik olarak kopyalanmasını talimatını verdi.

19.04.2019-00:41 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-00:57) Ekrem İmamoğlu, Belediyenin Tüm Veri Tabanını Şüpheli Şahıslara Kopyalatma Talimatı Verdi!

İlk işinin İstanbulluya hizmet olacağını söyleyen İmamoğlu, gözünü İstanbulluya yapılan hizmetlere dikti.

KURUM MÜFFETTİŞİ KILIFI

Sayıştay denetiminden geçen bütün iş ve işlemlerin kayıtlı olduğu veri tabanını kurum dışarısından kim olduğu belirsiz, güvenlik soruşturmasından geçmemiş kişilere kopyalatma talimatı veren İmamoğlu, ilk günden devlet güvenliğini tehdit etmeye başladı. İmamoğlu yayınladığı genelgede hiç bir ihbar veya şikayet bulunmamasına rağmen, müfettişlere ve uzman sıfatıyla dışarıdan üç kişiyi, inceleme ve araştırma yaptırma adı altında Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının tüm elektronik veritabanı ve altyapısını kopyalamakla yetkilendirdi. Verilerin güvenliği prensibini delen usulsüz genelgeye “İki kurum müfettişi” kılıfını uydurarak, amacı açık talimatı yasallaştırma çabasında olduğu açıkça görülüyor.

VERİLERİN KOPYALANMASI GEREKMİYOR

İnceleme araştırmanın ötesinde “kopyalama” talimatı vermesi de İmamoğlu’nun ne kadar kötü niyetli bir plan yaptığını gösteriyor. Tartışmalı seçimlerinden sonra verilen mazbatayla başkan sayılsa da, seçimin iptali başvurusu YSK’nın gündemindeyken geçici kısa bir dönem içinde sözde icraat olarak inceleme ve araştırma aşamalarında neticesinde kesinlikle gerekmemesine rağmen tüm elektronik veri tabanı ve altyapısını kopyalamanın kişisel, siyasal ve hatta ticari amaç güttüğü anlaşılıyor.

İmamoğlu’nun “dışarıdan” veri tabını inceleme-kopyalama hizmeti almayı planladığı kişileri, engelle karşılaşması durumunda kendi danışmanı olarak işe alma yöntemini de seçenekler arasında tuttuğu konuşuluyor. Bu nedenle, kötü niyetli kullanıma çok açık yetkilendirme yazısı, kopyalama yönünden açıkça kanuna aykırıdır. Görevi kötüye kullanma suçunu oluşturmaktadır.

TÜRKİYE'NİN GİZLİ BELGELERİNİ ORTALIĞA SAÇAN WİKİLEAKS'İ PAYLAŞMIŞLAR

İmamoğlu'nun yetkilendirdiği Kaya Albayrak'ın 2016 yılında, WikiLeaks'in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit eden bir paylaşımı sosyal medyadan paylaşması ise dikkatlerden kaçmadı. 

 

 

Kaya Albayrak isimli şahsın, FETÖ'nün operasyonlarında kullandığı, MİT Tırları ihanetinin baş aktörü Can Dündar'ın tweetlerini paylaştığı da ortaya  çıktı. Bu durum, Türkiye'nin kalbi olan İstanbul ile ilgili mahrem bilgilerin kimlerin eline geçtiği sorusunu akıllara getirdi!

  

Bu karar sosyal medyada büyük tepki çekerken, vatandaşlar, İstanbul'un mahrem bilgilerinin bu şekilde kopyalanmasına sert tepki gösterdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal