CHP'de Yerel Seçim Krizi Başladı! 2 Başkan Daha Açıklama Yaptı!

CHP'de adaylık açıklamaları peş peşe geliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun aday olmayacağını açıklamasının ardından Bergama ve Kartal belediye başkanları da aday olmayacakların açıkladı.

01.10.2018-16:44 - (Son Güncelleme: 01.10.2018-16:32) CHP'de Yerel Seçim Krizi Başladı! 2 Başkan Daha Açıklama Yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun aday olmayacağına dair açıklamalarının sonrasında Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Bergama CHP İlçe Binası'ndaki toplantıda Gönenç, yaklaşan yerel seçimlerde aday adayı olmadığını duyurdu. Kurultay tartışmalarının olduğu dönemde partide değişim talep ettiğini duyurarak Muharrem İnce'nin tarafında saf tutan Kartal Belediye Başkanı CHP'li Altınok Öz, yerel seçimlerde aday olmayacağını duyurdu.

MEHMET GÖNENÇ: KARARIMI 1 YIL ÖNCE VERMİŞTİM

CHP'li Mehmet Gönenç, "Bununla alakalı kararımı bir sene önce vermiştim. Bu kararımı il ve ilçe başkanımızla, büyükşehir belediye başkanımızla ve parti genel merkezimizle paylaştım. Yerel seçimlerde aday adayı değilim. Belediye başkanlığı heyecanla ve aşkla olacak bir iş. Belediye başkanlığı için 10 sene normal bir süre. Bu parti bir defa daha ifade ediyorum kendi dinamikleri içinden 2019'daki yerel seçimleri kazanacak ve yeni bir adayı çıkaracak kuvvettedir. Bu saatten sonrada benim ve belediye meclis üyelerimizin en büyük uğraşı da bizden sonra bu vazifeyi gene Cumhuriyet Halk Partili başka bir belediye başkanına devretmek olacaktır" dedi.

''BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI İÇİN HENÜZ BİR ŞEY KONUŞMADIM''

Gönenç, kulislerde söylenen "Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç büyükşehir adayı mı olacak?" sorularıyla alakalı, "Ben 48 yaşındayım ve genç kavramına ne kadar giriyorum bilmiyorum. Aziz başkanın aday olmayacağını bir zamandan beri biliyorum. Hatta 2014 yerel seçimlerinde benzer bir fikri vardı. O dönem ki Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın adaylığı sebebiyle Aziz Başkan yeniden bu yarışa girdi. Aziz Başkan ile büyükşehir başkanlığı adaylığı hususunda herhangi bir şey konuşmuş değilim. Genel merkezde herhangi bir milletvekili, genel başkan yardımcımız veya üst seviye görevlileri ile de İBB aday adaylığı hususunda bir görüşme yapmadım; fakat tabii ki eğer Aziz Başkan Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday değil ise başka aday adayları gündeme geliyor ise ve genel merkez bizim mevcut 22 belediye başkanımız içerisinden belediye başkanlığı tecrübesi olan ve deyim yerindeyse karnesi iyi olan adaylar hususunda bir inceleme içindeyse bu araştırma çerçevesine girenlerden birisinin benim olmam son derece doğal diye düşünüyorum" biçiminde konuştu.

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ADAY OLMAYACAK

Kurultay polemiğinin olduğu dönemde partide değişim talep ettiğini açıklayarak Muharrem İnce'nin tarafıdnan saf tutan Kartal Belediye Başkanı CHP'li Altınok Öz, yerel seçimlerde aday olmayacağını duyurdu.

ALTINOK ÖZ: "ÖNÜNE BİR KASA DOMATES KOY..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'den çarpıcı bir tespit geldi. CHP'li Başkan, Kemal Kılıçdaroğlu için, "Bizim genel başkanımızın bir niteliği vardır. Önüne bir kasa domates ver, içinde bir tane çürük varsa onu alıp çıkarıp genel başkan yardımcısı yapar. Bu sebeple o kasaya çürük domatesi koymadan seçmesini sağlamamız gerek. Bu hususta böyle düşünüyorum" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal