CHP'de Kurultay Tartışmalarına Son Nokta Konuldu

CHP'deki kurultay tartışmalarına Genel Merkez son noktayı koydu. Yapılan açıklamada gerekli olan imza sayısına ulaşılamadığı ve bu nedenle kurultayın olmayacağı açıklandı.

06.08.2018-17:39 - (Son Güncelleme: 06.08.2018-17:43)

24 Haziran seçimlerinin sonrasında CHP'de kurultay sesleri çıkmaya başladı. Seçimlerde partinin başarısız olduğunu iddia edeb muhalif taraf Genel Merkez'e kurultay talebinde bulundu. Kılıçdaroğlu ve parti idaresi ise yerel seçimlere odaklanılması lazım olduğunu ve kurultay yapılmayacağını söyledi. Kurultay yapılmayacağının açıkça söylenmesinin ardından muhalifler delegelerden imza toplama aşamasına geçti. Geçtiğimiz perşembe günü kurultay talebinde bulunan parti içi muhalifler 630 imza toplandığı ve kurultayın yapılması gerektiğini ilan etti.

ISLAK İMZA İÇİN SÜRE DOLDU

Muhaliflerin talebine CHP yönetiminden ise jet hızıyla cevap geldi. Teslim alınan imza sayısının 618 olduğu, geçerli imzaların ise 605 olarak tespit edildiği açıklandı. İmza vermek isteyen delegelerin noter tasdikli ıslak imzasını teslim etmesi için verilen son süre de doldu.

YETERLİ İMZA YA ULAŞILAMADI, KURULTAY YOK

CHP Genel Merkezi'nden bugün gerçekleştirilen açıklamada, 569 imzanın toplandığı ve gerekli sayıya varılamadığı açıklandı. CHP yönetimi, "Salt çoğunluk sağlanamadı kurultay yok" diyerek son sözü söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal