Havalimanında Pilotlar Birbirine Girdi: Çıkışta Görüşelim!

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan son zamanların en ilginç olayı yaşandı. Pilotlar arasında durma çizgisinden çıkan tartışma sokak kavgasını aratmadı. Pilotlar birbirlerine çıkışta görüşelim diyerek tehditler savurdular.

06.08.2018-17:04 - (Son Güncelleme: 06.08.2018-17:07)

Atatürk Havalimanı'na iniş gerçekleştiren iki uçağın pilotu arasında durma çizgisi tartışması yaşandı. Kule konuşmalarına yansıyan konuşmada pilotlardan birinin "Çıkışta bekliyorum" sözüne diğer pilot, "Görüşelim canım görüşelim" diyerek yanıt verdi.

Atatürk Havalimanı'nda geçen hafta yaşanan olay şu şekilde oldu:

Türk Hava Yolları (THY)'nin uçağı 05-23 pistinden Atatürk Havalimanı'na inişini problemsiz bir biçimde yaptı. THY uçağın pisti terk ederek park yerine gitmek üzere taksi yapmaya başladı. Bu esnada Atlas Global Havayolları'nın uçağı inişini bitirdikten sonra hızlı taksi yolundan pisti terk etti. Bu esnada Atlas Global uçağının pilotu, THY pilotunun durma çizgisini geçtiğini bildirdi. Bunun ardından iki pilot arasında tartışma meydana geldi. O tartışmalar kule konuşmalarına yansırken, olayla alakalı rapor tutuldu. Görevliler meydana gelen kural ihlali ve yaşanan diyaloglarla alakalı olarak soruşturma açtı.

İşe o konuşmalar

-Atlas Global Pilotu: Hızlı taksi çıktıktan sonra Türk Hava Yolları'nın uçağının durma gibi bir niyeti yok mu? Değişik bir durum mu var?

-Kontrolör: Yok efendim. Esasen durması gerekiyordu. Gördüğümüz kadarıyla İletelim onlara

-Atlas Global Pilotu: Anlaşıldı. Uçuş emniyetsizliği var. Yeniden ikaz ederseniz sevinirim.

-THY Pilotu: Biz terk ediş çizgisini geçtiğimiz için taksi yaparak yol vermeye uğraştım. Ben de biliyorum, farkındayım. Teşekkür ederim.

Atlas Global Pilotu: Herhangi bir biçimde de geçmediniz, farkında da değilsiniz. Lütfen bundan sonra daha dikkatli olun.

"ÖNCE PİSTİ TERK EDİN"

-THY Pilotu: Efendim geçip geçmediğime ben karar veririm. Siz karar veremezsiniz. Siz önce bir pisti terk edin, biz de taksimizi yapalım. Gördüm, farkındayım ne yaptığımın.

-Atlas Global Pilotu: Hiçbir şeyin farkında değilsin. Geçtiğiniz yeri biz fark ediyoruz. Yerde yanan ışıklar da var. İyi uçuşlar olsun.

-Kontrolör: Frekansta polemik yapmayalım lütfen. Gerekli durum olursa görevlilere bildiririz. Taksiye devam edin efendim.

"RAPOR EDECEĞİM"

-THY Pilotu: Arkadaşımız ikinci defa kule ile böyle konuşuyor. Durumu rapor edeceğim, haberiniz olsun. Siz de rapor edin olur mu?

-Kontrolör: Mütabık efendim. Lütfen frekansı meşgul etmeyelim.

-Atlas Global Pilotu: Bu ikinci durum değil. Ben de sizi rapor edeceğim. Bu kanalı da meşgul etmeyin, devam edin.

"ÇIKIŞTA BEKLİYORUM"

-THY Pilotu: Atlasjet'in kaptanı bir sorunu varsa, çıkışta bekliyorum kendisini. Kendisiyle görüşelim.

-Atlas Global Pilotu: Görüşelim canım, görüşelim. Çıkışa gel.

-Başka bir pilot: Arkadaşlar, ayıp oluyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal