CHP Lideri Kılıçdaroğlu, HDP ile İttifak Kurulduğu İddialarını İnkar Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na HDP ile ittifak sorusu soruldu. Soruya temkinli yaklaşan Kılıçdaroğlu, ittifak olmadığını söyleyerek, "Bir Kürtlerin de oyuna talibiz" dedi.

06.02.2019-09:30 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-09:20) CHP Lideri Kılıçdaroğlu, HDP ile İttifak Kurulduğu İddialarını İnkar Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"AHLAK BUNU GEREKTİRİR"

Kılıçdaroğlu gazetecilerin, "Sizden ayrılan isimlerin DSP’ye geçmesini nasıl değerlendiriyorusunuz?" sorusuna, "Eğer bir kişi CHP’den belediye başkanı olmuş ise halkın kendisine verdiği oyun arkasında durması gerek. Ahlak bunu gerektirir…" cevabını verdi.

"KÜRT VATANDAŞLARIN DA OYUNA TALİBİZ"

Sonrasında Kılıçdaroğlu'na HDP ile ittifak soruldu. İttifak sorusuna temkinli yaklaşan Kılıçdaroğlu, "HDP ile bir ittifakımız yok. Böyle bir şey de söz hususu değil. Fakat biz Kürt vatandaşların da oyuna talibiz. Herkesin oyuna talibiz. Bizim söylediğimiz sandıkta ittifaktır. Demokrasiden taraf olandan yanadır. Hepsinin sandıkta CHP’ye oy vermelerini isteriz. Demokrasiyi savunuyoruz. Yani tek adam rejimine karşıyız. Dikta yönetimlerine karşıyız. Bugün Türkiye bir dikta yönetiminin, dikta tehdidi altında… Demokrasiyi savunan bütün güçlerin bu kapsamda bir arada olması gerek… Arzumuz bu..." sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal