CHP Lideri Kılıçdaroğlu Anketi Görünce Aday Olmaktan Vazgeçti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden Cumhurbaşkanı adayı olmadığı ortaya çıktı. Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre CHP'nin oyları yüzde 16'ya kadar düştü.

27.04.2018-23:25 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-23:20) CHP Lideri Kılıçdaroğlu Anketi Görünce Aday Olmaktan Vazgeçti


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Er Meydanı’ndan niçin kaçtığı gün yüzüne çıktı. Erken seçim tarihi duyurulduğu andan bugüne parti içinde Kılıçdaroğlu’nun aday olması için yoğun bir baskı var. Parti tabanı mutlaka ‘Genel Başkan aday olsun’ isteğinde bulundu. Fakat Kılıçdaroğlu tüm bu ısrarlara karşın adaylığa yanaşmadı.

ANKETLER 16’LARA DÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz ay yaptırdığı anketlerde oylarda büyük düşüş olduğu belirlendi. Mart ayındaki anketlerde yüzde 19 çıkan CHP oyları, nisan anketlerinde yüzde 16’ya geriledi.

DÜŞÜK PROFİLLİ

Parti yöneticileri ile paylaştığı anketlerde adaylığının siyasi sonu olacağından çekinen Kılıçdaroğlu’nun ‘ne olursa olsun aday olmayacağım’ diyerek partiden gelen isteği net bir tavırla reddetti. Oyların İYİ Parti'ye kayması üzerine Kılıçdaroğlu’nun 24 Haziran’da profili düşük bir adayla seçime girmeye karar verdi.

Kılıçdaroğlu kendisi aday olmak yerine başka bir isim istediğini ve bu ismi de “Göstereceğimiz aday her tabandan oy alabilecek. Ekonomiden anlayacak” şeklinde tarifine yalnızca Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile İlhan Kesici uyuyor. Kılıçdaroğlu’nun en son pazar gününe değin bu iki isimden birini açıklayacak. CHP kulisleri, Kılıçdaroğlu’nun adayını çoktan belirlediğini belirtiyor. En son Konya’da “Türkiye’yi gezmeye hazır mısınız?” dediği Büyükerşen’in CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal