Başbakan Binali Yıldırım, Tüm Kamu Çalışanlarının Sözleşmeli Olması Lazım Dedi

Başbakan Binali Yıldırım'ın "Kamudaki tüm çalışanlar sözleşmeli olmalı" açıklaması memurluk dönemi bitiyor mu sorusunu akla getirdi. Yıldırım, reformlardan birinin bu olacağını söyledi.

27.04.2018-23:09 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-23:02) Başbakan Binali Yıldırım, Tüm Kamu Çalışanlarının Sözleşmeli Olması Lazım Dedi

Başbakan Binali Yıldırım, "Ben kamudaki tüm personelin sözleşmeli olması taraftarıyım. Sözleşmeli olmak güvence bakımından olumsuzluk getirmez." dedi.

"GÖNLÜMDEKİ KAMU ÇALIŞANLARININ HEPSİNİN SÖZLEŞMELİ OLMASI"

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı canlı yayında 'Sözleşmeli öğretmene kadro yok mu? Kamudaki sözleşmeliler de kadro bekliyor. Bu aşamada böyle bir vaat olacak mı?' sorusuna "Ben hiç popülizmden hazzetmem. Benim gönlümdeki kamudaki personelin tamamının sözleşmeli olması. Sözleşmeli olmak güvence bakımından olumsuzluk getirmez. 20 bin kadar öğretmen aldık baştan dedik ki siz beş sene şurada görev yapacaksınız dedik. Çeşitli sebeplerle buradan başka yere gitmek istiyorum dediler. Bu planlamayı bozuyor. Sözleşmeyle verimlilik yükseliyor. Bölgeler arasındaki ihtiyaçlar artıyor. Nerede ihtiyaç varsa oraya öğretmen alınıyor. Sözleşme iş güvenliği hususunda ve ücret açısından bir problem yaratmıyor. Kamu personelinin tanımı tek olmalı. Bu da gene yasayla olmalı" cevabını verdi.

BAŞBAKAN, REFORM YAPILACAĞINI DUYURDU

Gazeteci Erdoğan Aktaş, "Reformlardan biri bu mu olacak" sorusunu sordu, Başbakan Yıldırım "evet" cevabını verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal