CHP İstanbul Adayı Yeniden Seçim Sorusuna Cevap Verdi

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na "Yeniden seçim olsa buna hazır mısınız" diye soruldu. İmamoğlu bu soruya, "Hazırlıklıyız tabii. Fakat bunları düşünmek dahi istemiyorum" dedi.

10.04.2019-09:35 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-09:30) CHP İstanbul Adayı Yeniden Seçim Sorusuna Cevap Verdi

Resmi olmayan neticeye göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nı elde eden Ekrem İmamoğlu, seçim tekrarı tartışmaları ile alakalı açıklamalar yaptı. İmamoğlu, "Seçim tekrarına hazır mısınız?" sorusuna "Hazırlıklıyız tabii. Fakat bunları düşünmek dahi istemiyorum." diye cevap verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Anadolu Ajansı (AA) bilgilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nı elde eden Ekrem İmamoğlu, seçim ardından meydana gelen süreci değerlendirdi. Ekrem İmamoğlu, Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını cevapladı.

"YENİDEN SEÇİME HAZIR MISINIZ?"

Her senaryoya hazırlıklı mısınız? Mesela 'Tekrar seçim' derlerse…

"Hazırlıklıyız tabii. Fakat bunları düşünmek dahi istemiyorum. Biz burada toplumsal çıkarımızı, milli çıkarımızı düşünüyoruz. Konuştuğumuz her şeyin Türkiye'de açacağı yaraları uluslararası platformda tamir etmemiz çok zor olur. Türkiye'nin 145 yıllık bir demokrasi serüveni var, Tanzimat'tan beri... Böyle bir demokrasiyi yaşayan Türkiye, bir anda bunu yok sayıp akıl almaz kararlarla tüm emekleri heba edemez."

"Demokrasinin yok sayıldığı, "kazanana dek seçim yapalım" anlayışı ile Türkiye'ye büyük yaralar açılır. Benim savunduğum şey 'Ekrem İmamoğlu seçimi kazansın'dan çok öte. Milli çıkarlarımızı, demokrasi sürecimizi koruma adına bir mücadeledir bu."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal