Tarihçi Murat Bardakçı, Ekrem İmamoğlu'nun Eyüpsultan Ziyaretinin Detaylarını Yazdı

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da Eyüpsultan Türbesi'ne gitmiş ve sandukanın olduğu yerde namaz kılmak istemişti. Tarihçi Murat Bardakçı bu olayın detaylarını bugünkü köşesinde kaleme aldı.

06.04.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-17:10) Tarihçi Murat Bardakçı, Ekrem İmamoğlu'nun Eyüpsultan Ziyaretinin Detaylarını Yazdı

CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Eyüpsultan Türbesi ve Anıtkabir'e gerçekleştirdiği ziyaretlerde takındığı tavra Tarihçi Yazar Murat Bardakçı'dan çok sert tepki geldi.

Bardakçı, Habertürk'teki yazısında CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'u devlet usul ve erkanını bilmemekle suçladı. Bardakçı ayrıca olayın medyaya yansımamış detaylarını da paylaştı...

İşte Bardakçının yazısından öne çıkan bölümler:

Sizlere, İmamoğlu’nun önceki gün Eyüpsultan’ın yani Ebâ Eyyubü’l-Ensârî’nin kabrinin ve kabrin üstündeki sandukanın olduğu odada namaz kılmak istemesi ardından meydana gelenlerin namaz fotoğrafı gibi basına sızmamış detaylarını aktarayım:

HEMEN ANKARA BİLGİLENDİRİLDİ

Ekrem Bey yanındaki kalabalık bir partili grupla birlikte Eyüpsultan’a gitmiş, beraberindekiler türbe yetkililerine “Başkan sandukanın olduğu odada namaz kılmak istiyor, hemen açın” demişler. Yetkililer “Bunun için hem önceden haberdar edilmemiz hem de özel izin alınması lazım” deyip kendi başlarına bir iş yapmaya çekinmiş ve türbelerin bağlı bulunduğu İstanbul Kültür Müdürlüğü’nü aramışlar. Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz aynı sebep ile, yani namazla alakalı olarak müdürlüğe önceden bilgi verilmediği ve izin başvurusu da olmaduğu, üstelik üst makamlara soracak zaman da olmadığı için hemen inisyatifini kullanmış “Açmayın!” emrini vermiş ve hemen Ankara’yı da bilgilendirebilmiş.

Ekrem Bey’in beraberindekiler türbenin açılmaması ardından yetkililere karşı biraz yüksek perdeden sözler söylemişler fakat karşı taraf alttan almış ve Eyüpsultan’ın kabrinin ilerisindeki bir başka türbeyi gösterip “Burada kılabilirsiniz” demişler.

Ekrem Bey’in yanındakiler türbenin açılmaması üzerine görevlilere karşı biraz yüksek perdeden sözler sarfetmişler ama karşı taraf alttan almış ve Eyüpsultan’ın kabrinin ilerisindeki bir başka türbeyi gösterip “Burada kılabilirsiniz” demişler.

EYÜPSULTAN'IN KABRİNDE DEĞİL HAREMAĞASI'NIN KABRİNDE NAMAZ KILMIŞ

Ekrem Bey’in namazını kıldığı kabirde kim yatıyor bilir misiniz? Osmanlı Tarihi’nin çok önemli bir haremağası: 18. asırda Üçüncü Ahmed ile Birinci Mahmud’a otuz sene boyunca hizmet eden Hacı Beşir Ağa…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal