CHP ile HDP Heyeti Görüştü: Kayyum Konusunda Hemfikir Olduk

CHP ve HDP genel başkanlarının yaptığı görüşme ardından, "Kayyumların siyasi darbe olduğu hususunda hemfikir olduk." açıklaması yapıldı.

26.08.2019-16:22 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-16:19) CHP ile HDP Heyeti Görüştü: Kayyum Konusunda Hemfikir Olduk

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri'ne kayyum atanmasının sonrasında CHP'den destek isteyen HDP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyarete gitti.

HDP heyetinde Eş Genel Başkan Sezai Temelli, Milletvekilleri Mithat Sancar, Fatma Kurtulan, Alican Önlü yer aldı.

Görüşmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak eşlik etti.

GÖRÜŞMEDE ELE ALINAN KONULAR

HDP'den paylaşılan açıklamada, CHP heyetiyle gerçekleştirilen görüşmede başta kayyum olmak üzere demokrasi ittifakı, yeni anayasa ve yargı reformu gibi pek çok mesele görüşülerek değerlendirildi.

"KAYYUMLARIN SİYASİ DARBE OLDUĞU KONUSUNDA HEMFİKİR OLDUK"

HDP'nin açıklamasında, "Karşılıklı değerlendirmelerde, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri'ne kayyum atamalarının bir siyasi darbe olduğunda hemfikir olundu. Demokratik ilke ve değerleri savunan kararlı bir ortak tutumun önemine vurgu yapıldı. Verimli geçen görüşmede, muhalefetin ülkenin tüm önemli konularında istişare içerisinde olmasının ve beraber çözüm arayışının değerli olduğu belirlendi." sözleri yer aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal