Rusya'dan Son Dakika Türkiye Açıklaması!

Rusya, son zamanlarda gerilimin tırmandığı Suriye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin ile Erdoğan'ın görüştüğünü ve Putin'in "tekrar tekrar" Türkiye'nin endişelerini anladığını ifade etti.

26.08.2019-15:52 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-15:49) Rusya'dan Son Dakika Türkiye Açıklaması!

Kremlin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin İdlib vilayetindeki durumla ilgili endişelerini anladığını ancak Putin’in de aynı şekilde militanların artan saldırılarından endişeli olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşerek, Suriye hükümetine bağlı güçlerin İdlib vilayetindeki ateşkes ihlali ve saldırılarının Türkiye’nin milli güvenliği bakımından “çok ciddi bir tehdide” dönüştüğünü belirtmişti.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov telekonferans ile gazetecilere yaptığı açıklamada “Putin defalarca Türk mevkidaşlarımızın endişelerini anladığını söyledi … ama aynı zamanda Devlet Başkanı (Putin) İdlib’de terörist unsurların eylemleri konusunda endişeli, bu unsurların kökü kazınmalı ve yokedilmeli” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal