Çavuşoğlu Kur Saldırısının Arkasındaki Müslüman Ülkeleri Açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kurdaki hareketlenmenin, Türkiye’yi ekonomik olarak yıkma gayelerinin bir parçası olduğunu ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, “Bu işin içinde Batı ülkeleri var, hatta bazı Müslüman ülkeler de var” diye konuştu.

31.05.2018-12:27 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-12:52)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, A Haber'de konuk olduğu programda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Mevlüt Çavuşoğlu, dolar kurundaki hareketlenmenin, Türkiye'yi ekonomik olarak yıkma çabası olduğunu ifade ederek, bu kirli oyunun arkasındaki devletleri açıkladı.

HER ŞEYE RAĞMEN EKONOMİ BÜYÜDÜ

Finansal hareketlenmelere dair değerlendirmesi sorulan Bakan Çavuşoğlu, hain 15 Temmuz darbe teşebbüsü başarısız olduktan sonra, son çare olarak Türkiye'yi ekonomik olarak yıkma faaliyetleri başlatıldığını fakat AK Parti’nin ekonominin en az hasarla yoluna ilerlemesi için gerekli önlemleri aldığını aktardı. Türkiye'de likidite sıkıntısının oluşması ve kurun yükselmesi için ticaret ve ihracatla alakalı problemeler yaratmaya ve kredilerin önlenmesine çalışıldığını ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, tüm bunlara karşın ekonomi büyüyünce de döviz politikasıyla Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak istediklerini belirtti.

ARKASINDA MÜSLÜMAN ÜLKELER DE VAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Elbette bunun içinde bazı ülkeler de var. Hatta işin içinde Müslüman ülkeler de var bir iki tane. Batı ülkeleri var, bunların içinde mutlaka müttefikimiz olan ülkeler de var. Finans kuruluşları var, bir de faiz lobisi var tabii. Burada ülke ismi vermeyeceğim" şeklinde konuştu.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun işaret ettiği Müslüman ülkenin, her fırsatta Türkiye’ye karşı bir tutum içinde olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olduğu yorumları yapıldı.

DARBEYİ DE FONLAMIŞTI

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu daha önce de "Türkiye'deki darbe kalkışmasına, hükümeti gayrı meşru yöntemlerle devirme çabalarına bir ülkenin 3 milyar dolar para desteğini sağladığını biliyoruz. Üstelik bu, Müslüman bir ülke" ifadelerini kullanmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun BAE'yi işaret ettiği belirtilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal