Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Atacağımız Adımları Yarın Açıklayacağım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'deki saldırılara yönelik "Bunlar, bizim Mehmetlerimize saldırdıkça bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler. Özellikle İdlib'de misliyle belalarını buldular. Ama yetmez, daha devam edecek. Atacağımız adımları yarın açıklayacağım" dedi.

11.02.2020-14:32 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-15:47)

Cumhurhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni"nde İdlib'deki gelişmelere ve rejim saldırılarına yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkabı Erdoğan, Suriye rejimi tarafından dün gerçekleştirilen hain saldırı sonucu şehit olan Mehmetçikler için Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek:"Rabbim şehitlerimizi cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin, sevgili habibine komşu eylesin. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimizin her bir ferdine de sabırlar diliyorum." dedi.

"REJİM İDLİB'DE MİSLİYLE BELASINI BULDU"

Yarın yapılması planlanan AK Parti Grup Toplantısında Suriye meselesini ve bundan sonra atılacak adımları bildireceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nitekim dün yapmış olduğumuz üst düzey toplantıda gerekli karşı cevapları en üst düzeyde Suriye tarafına verdik. Rejim ciddi manada orada, özellikle de İdlib'de misliyle belasını buldu. Ama yetmez, devamı gelecek. Bunlar bizim Mehmetlerimize saldırdıkça bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler. Ve bu adımları da yarın grup toplantısında kamuoyuyla paylaşacağım." dedi.

"Gerekli karşı cevapları en üst düzeyde Suriye tarafına verdik" vurgusunu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar, bizim Mehmetlerimize saldırdıkça bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler. Özellikle İdlib'de misliyle belalarını buldular. Ama yetmez, daha devam edecek. Atacağımız adımları yarın açıklayacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib'deki gelişmelere ve rejim saldırılarına yönelik açıklamları şöyledir:
"Bir daha asla milletimizin üstünde vesayet gölgesi düşürmeyecek. Kuşatıcı tavrımızı sürdüreceğiz. Tek parti yıllarında kültür hayatımızı esir alan anlayış, çağ dışı yaftası vurduğu kadim değerlerimizi bu topraklardan söküp atmak için her yolu denedi. Milletin değerlerini, milletin zevk ve kültürünü gerilik emaresi olarak gören bu kültürel faşizm, en büyük darbeyi Türkiye'nin kültür ve sanat hayatına vurdu."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal