Bursa'da Tanımlanamayan Böcek Türünün Ne Olduğu Ortaya Çıktı

Bursa'da bir ceviz bahçesinde poşet içinde bulunan ve cinsinin tanımlanamadığı belirtilen böcek türünün bakla zınnı olduğu öğrenildi.

11.04.2018-23:20 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-23:10) Bursa'da Tanımlanamayan Böcek Türünün Ne Olduğu Ortaya Çıktı

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki bir ceviz bahçesinde poşet içinde bulunan ve tanımlanamadığı öne sürülen böcek türünün "bakla zınnı (epicometis hirta)" olduğu öğrenildi.

TANIMLANAMAYAN BİR BÖCEK TÜRÜ KORKU YARATMIŞTI

Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yazılı açıklamasında, Kulaca Mahallesi'nde bir şahıs tarafından ceviz bahçesinde, poşet içinde kendilerince tanımlayamadıkları bir böcek türü olduğu, bunun değişik şeklillerle bölgeye getirildiği yönünde bölgesel ve ulusal medyada 9 Nisan'da haberler çıktığını söyledi.

"BAKLA ZINNI" OLARAK TANIMLANDI

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik ekiplerince alakalı olay yerine gidilip araştırmalar yapıldığını belirten Yıldız, "Netice olarak bahsedilen böcek türünün literatürde 'bakla zınnı' olarak açıklanan bir zararlı olduğu söylendi." ifadelerini kullandı.

"KONUNUN ABARTILMASINA GEREK YOK"

İnegöl'de ekilebilir tarım arsalarının yüzde 30'luk bölümünün meyve bahçelerinden oluştuğunu söyleyen Yıldız, "Fenelojik dönem itibarıyla meyve ağaçlarının çiçeklenme mevsimi olduğu için zararlının en yoğun görüldüğü mevsimdir. Konunun abartılmasına gerek olmadığı gibi, İl ve İlçe Müdürlüğümüzce araştırılması yapılmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal