FETÖ Şüphelileri Hakkında Kritik Ayrıntılar

MİT'in başarılı bir yurt dışı operasyonu ile Türkiye'ye getirdiği FETÖ'nün Balkan Yapılanması'nda ki önemli isimlerin yapılan sorgusunda ilginç detaylar ortaya çıktı.

11.04.2018-22:46 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-22:32) FETÖ Şüphelileri Hakkında Kritik Ayrıntılar

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın(MİT) FETÖ'nün Balkan yapılanmasına yönelik operasyonda, Kosova istihbaratıyla ortak çalışma ile yakalayıp Türkiye'ye getirdiği 6 FETÖ zanlısı, tutuklanmaları isteğiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcılığın sevk yazısında Kosova’nın zararına yönelik casusluk çalışmaları içinde oldukları öne sürelen zanlıların, emniyete verdikleri ifadelerinde FETÖ'yü silahlı terör örgütü niteliğinde görmediklerini açıkladıklarını ve FETÖ hakkında yöneltilen soruları cevapsız bıraktıkları öğrenildi.

MİT'in, Kosova istihbaratıyla ortak çalışmasıyla Türkiye'ye özel uçakla getirilen Fetullahçı Terör Örgütü  (FETÖ) üst düzey yetkililerinden olduğu iddia edilen zanlılar Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina'nın savcılık sorgusu bitti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından, "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "Uluslararası casusluk" suçlarından tutuklanmaları isteğiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen zanlıların terör örgütü yapılanmasındaki yerleri hakkındaki ayrıntılar da ortaya çıktı. 

FETÖ, ZANLILARI SAHİPLENDİ

Yazıda zanlıların Türkiye'ye getirilmelerinin ardından FETÖ’nün 2 Nisan'da yaptığı bir açıklamada, söz konusu zanlıları sahiplendiği ve MİT tarafından Türkiye getirilmelerine ilişkin, 'Eşkıyalık' dediği öğrenildi.

FETÖ’YÜ KABUL ETMEDİ

Sevk yazısında zanlılar hakkında ön bilgilere de yer verildi. Zanlılar Cihan Özkan'ın Kosova'nın Gjakova isimli bölgesinde çalışma yürüten Mehmet Akif Koleji'nde 6 senedir matematik öğretmenlik yaptığı öğrenildi. Özkan'ın sorgusunda FETÖ'nün silahlı terör örgütü niteliğinde olduğunu kabul etmediğini belirtildi. FETÖ'nün yayın organlarının uygulamalarının cep telefonunda olduğu, 2014'te örgüt FETÖ’nün talimatı ile Bank Asya'ya 6 bin TL para yatırdığı belirlendi.

BYLOCK KULLANICISI

Zanlı Hasan Hüseyin Günakan'ın da Kosova'da Mehmet Akif Koleji'nde faaliyet yürüttüğü, susma hakkını kullandığı ve Günakan'ın ByLock kullanıcısı olduğu ifade edildi.

ERGENEKON DAVASINDA USÜLSÜZ RAPOR HAZIRLADI

Şüpheli Osman Karakaya'nın ise, Ergenekon davasında FETÖ’nün talimatı ve siyaseti yönünde usulsüz raporlar hazırladığı ve 17-25 Aralık operasyonu sonrasında Kosova'ya yerleştiği vurgulandı.

İMAM YARDIMCISI

Şüpheli Yusuf Karabina'nın ise, ByLock kullanıcısı olduğunu ileri sürülen yazıda, bu zanlının ise Kosova imam yardımcısı olarak FETÖ içinde muhasebeden sorumlu kişi olarak çalışma yürüttüğü belirtildi. 

CASUSLUK YAPIYORLARMIŞ

Tüm zanlıların yöneltilem suçlamaları kabul etmediği belirtilen yazıda, Kosava aleyhine casusluk faaliyeti yaptıkları bilgisine yer verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal