Bürokraside Çok Önemli Değişiklikler İçeren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yayımlandı

Yeni bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme ile bürokraside çok önemli değişiklikler yapıldı.

10.01.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-10:17) Bürokraside Çok Önemli Değişiklikler İçeren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yayımlandı

Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde Cumhurbaşkanlığı ve bazı bakanlıkların teşkilatları ile alakalı düzenlemeler yer aldı. 108 maddeden meydana gelen kararname Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 9 bakanlığın teşkilat yapılanmasındaki Hukuk Müşavirlikleri kaldırılarak Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlükleri açıldı. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde İdari İşler Başkanlığı'na bağlı Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kurulmasına karar verildi. Kara, hava ve deniz ulaşımında net bir etkiye sahip kaza yada olayları araştırmak için "Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı" kurulacak.

BAKANLIKLARDAKİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ KALDIRILDI

Cumhurbaşkanlığı teşkilatı ile bazı bakanlıkların teşkilat yapıları ve hizmet birimlerine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı kararnamede, yeni kurulan hizmet birimleri ile bazı kadro ve pozisyonların ihdası, iptali ve kullanılmasına dair esas ve usuller belirlendi.

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı teşkilatlarında yer alan Hukuk Müşavirlikleri kaldırılarak yerine Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlükleri kuruldu.

Ayrıca çeşitli bakanlıklara bağlı bazı genel müdürlük ve daire başkanlıkları kapatılarak yerlerine yeni genel müdürlük ve daire başkanlıklarının kuruluşu gerçekleştirildi.

KADROLAR CUMHURBAŞKANI KARARIYLA BELİRLENECEK

Kararnamedeki bir başka düzenleme ile Cumhurbaşkanlığı Makamı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcılıkları ve Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarından oluşan Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatının kadroları Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal