Cumhur İttifakı'nda Çalışmalar Sona Geldi

Cumhur İttifakı'nın 31 Mart 2019 yerel seçimler için yürüttüğü çalışmalarda sona gelinirken 30 büyükşehirde ittifak yapılacağı netlik kazandı.

10.01.2019-09:24 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-09:14) Cumhur İttifakı'nda Çalışmalar Sona Geldi

Cumhur İttifakı'nın 31 Mart 2019 yerel seçimler için yürüttüğü çalışmalarda sona gelinirken 30 büyükşehirde ittifak yapılacağı netlik kazandı. 30 büyükşehirdeki 519 ilçe belediyesi incelendi ve iki partinin bu ilçelerdeki oy oranlarına bakılarak dağılımına dikkat çekildi.

AK PARTİ VE MHP ÇALIŞMALARI SONA YAKLAŞTI

Cumhur İttifakı, 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarına devam ediyor. AK Parti'den Mehmet Özhaseki, MHP'den de Sadir Durmaz'ın yürüttüğü  hazırlıklarda sona yaklaşıldı.

30 BÜYÜKŞEHİRDEKİ 519 İLÇE İNCELENDİ

İki partinin 30 büyükşehirde ittifak yapması netlik kazandı. Bu büyükşehirlerden 27'sinde AK Parti aday gösterecek, 3'ünde ise MHP'nin adayına destek verilecek. Büyükşehirlerin tamamlanmasıyla birlikte buraların ilçeleri üzerinde de hazırlıklar yapıldı. Özellikle 30 büyükşehirdeki 519 ilçe belediyesi kapsamlı bşr şekilde incelendi. İki partinin bu ilçelerdeki oy oranlarına bakılarak dağılım yapıldı.

MHP'YE MERKEZ İLÇELER

Bu kapsamdaAntalya'da; Aksu, Serik ve Alanya, Aydın'da; Efeler, Karacasu, Söke, Germencik, İncirliova, Karpuzlu, Nazilli, Balıkesir'de; Ayvalık, Edremit, Bursa'da; Mudanya, Eskişehir'de Çifteler ve Mihalıççık, Gaziantep'te; Oğuzeli ve Karkamış, Kayseri'de; Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Muğla'da; Bodrum ve Ortaca, Trabzon'da da Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçelerinde MHP'nin destekleneceği ifade ediliyor.

14 İLÇENİN AK PARTİ'YE VERİLMESİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Elde edilen bilgilere göre; MHP'nin adayının destekleneceği Manisa, Mersin ve Adana'da ise AK Parti'ye şu ilçelerin verilmesi planlanıyor: Adana'da; Aladağ, Seyhan, Tufanbeyli, Ceyhan, Çukurova, Manisa'da, Saruhanlı, Ahmetli, Gölmarmara, Gördes, Soma, Kırkağaç, Mersin'de; Akdeniz, Yenişehir, Aydıncık.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal