Bombalı Saldırı Yapacaklardı, Mahkemede Kavga Ettiler

İstanbul Bayrampaşa'da bombalı saldırı hazırlığı içindeyken yakalanan çift mahkeme salonunda birbirine girdi.

27.04.2018-18:11 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-18:04) Bombalı Saldırı Yapacaklardı, Mahkemede Kavga Ettiler

Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezinde, 28 Ekim 2017'de bombalı eylem planlarken yakalanan karı-koca birbirine girdi. Sanık Can Yenil'in konuşmasına tepki gösteren eşi tutuklu sanık Sezgen Pekdemir, "Hayatımızı batırdın böyle bir şey beklemiyorduk. Biz yalnızca saf bir şekilde sana güvendik" dedi.

SALONDAN ÇIKARILDI

Duruşmada, ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilen sanıklardan Can Yenil'in savunması dikkat çekti. Mahkeme başkanının ikazına karşın tepkisini devam ettiren Sezgen Pekdemir salondan atıldı.

"BOMBALI EYLEMİN PLANLAYICISI BENİM"

Sanık Can Yenil savunmasında, "Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, ben hiçbir terör örgütüne mensup değilim. Türk ceza kanunlarına karşı hiçbir yaptığımı kabul etmiyorum. Eminönü'nde ve İstanbul Forum AVM'deki bu planları ben yaptım. Yüzlerce insanın öleceği bomba eylemi planlayıcısı benim" dedi.

EYLEMİ PLANLAMAK İÇİN 20 BİN LİRA HARCADI

Yenil, "Bombayı üretmek, bombayı hazır hale getirmek benim için son derece kolay oldu. Sanık Yenil, bu eylemi planlamak için maddi yardım almadığını söyleyerek "Bu plan için 20 bin lira harcadım. Daha önce Almanya'da fabrikada aldığım maaşları biriktirdiğim paraları kendimle getirdim" dedi.

EŞİ TEPKİ GÖSTEREREK "HAYATIMIZI MAHVETTİN" DİYE KONUŞTU

Sanık Can Yenil'e tepki koyan eşi tutuklu sanık Sezgen Pekdemir, "Hayatımızı batırdın böyle bir şey beklemiyorduk. Biz yalnzıca saf bir şekilde sana güvendik" dedi. Mahkeme başkanının ikazı üzerine tepkisini devam ettiren Pekdemir salondan atıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal