Bomba İddia! İYİ Parti Seçimlere Giremeyecek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçimlerin 26 Ağustos'ta yapılması durumunda İYİ Parti'nin seçime giremeyeceğini iddia etti.

17.04.2018-17:02 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-18:14) Bomba İddia! İYİ Parti Seçimlere Giremeyecek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel gündemi sarsacak bir iddiada bulundu. Özel, Bahçeli'nin söylediği gibi 26 Ağustos 2018 günü seçim yapılırsa İyi Parti'nin bu seçime giremeyeceğini açıkladı.

"İYİ PARTİ 6. AYINI DOLDURMADI"

Habertürk TV yayınında CHP olarak seçime hazır olduklarını söyleyen Özel, "CHP olarak ilk kararımızın arkasındayız. Devlet Bahçeli'yi buna ne zorladı, bunu araştırmak gerek." dedi. 26 Ağustos'ta seçimin yapılması halinde İYİ Parti'nin seçime giremeyeceğini iddia eden Özel, "Seçim kanunu diyor ki, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması gerekir. Daha sonra büyük kurultayını yapmış olması gerek. Ve büyük kurultayından en az 6 ay süre geçmiş olması gerek. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül'de tamamlıyor. Seçimler 26 Ağustos'ta yapılırsa İYİ Parti seçime giremez. Devlet Bahçeli 'Biz İYİ Parti olmadan seçime gitmek istiyoruz' diyor." açıklamasını yaptı.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İyi Parti Hukuk, Seçim ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, "İnsanlarımız telaş yapmasın, İYİ parti her durum altında seçimlere katılacaktır. YSK, bizi engellese de B ve C planlarımız var. Makamlarında korkanlar ise telaş yapmaya devam etsinler" dedi.

Koncuk, "B ve C planlarınız Saadet Partisi ile ittifak ya da mevcut bir partinin çatısı altında seçime katılmak mi" sorusuna "Başkanlık divanımız karar verecek. Seçime katılmamızın önünde hiç bir engel yok" cevabını verdi. Koncuk, CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel'in İYİ Partinin seçimlere katılamayacağına ilişkin açıklaması sonrasında şöyle dedi: "Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2011 genel seçimleri öncesinde Merkez Parti ile Emine Ülker Tarhan'ın Anadolu Partisiyle alakalı kararları var. Onlar teşkilat işlerini bitiripi, kurucular kuruluyla milletvekili genel seçimlerine YSK kararıyla girdiler.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal