Boğaz'da Yalıya Çarpan Gemi Ülkeden Ayrıldı

İstanbul Boğazı'ndaki bir yalıya çarpan ve büyük hasar veren Vitaspirit isimli gemi 50 milyon dolarlık teminat bedelini ödeyerek ülkeden ayrıldı.

03.07.2018-12:25 - (Son Güncelleme: 03.07.2018-12:17) Boğaz'da Yalıya Çarpan Gemi Ülkeden Ayrıldı

İstanbul Boğazı'nda 7 Nisan Cumartesi günü Beykoz'daki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarparak, yalının büyük oranda hasar almasına sebep olan ve yalı sahipleri tarafından masraflarının karşılanması için 50 milyon dolar miktarlı haciz konulan Malta bayraklı Vitaspirit isimli gemiyle alakalı yeni bir gelişme oldu.

PROTOKOL İMZALANDI

Kazanın sonrasında deniz ihtisas mahkemesi olan İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz ardından Kıyı Emniyet Müdürlüğünce Ahırkapı açıklarına götürülen ve yaklaşık 3 aydır personeliyle beraber burada bekletilen geminin bağlı olduğu firma ile yalı sahipleri içinde bir protokol imzalandığı bildirildi.

TEMİNAT ÖDENDİ

Gemiye ihtiyati haciz kararı veren ve kazadaki kayıpla alakalı bilirkişi raporu düzenleyen mahkemeye yansımayan protokole göre, tarihi yalının tamirinin gemi sahibi armatör tarafından üstlenildiği ve icra dairesine de mahkeme tarafından tespit edilen 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz teminatının verildiği öğrenildi.

5 MİLYONLUK KURTARMA MALİYETİ

Ayrıca, Kıyı Emniyet Müdürlüğünün kurtarma ücreti olarak tespit ettiği 5 milyon 231 bin dolarlık teminat miktarının da ödendiği ifade edildi. Alınan bilgiye göre geçen hafta İstanbul'dan giden geminin seferlerini sürdürdüğü ve haczi kaldırılan gemiyle alakalı icra işlemlerinin ise sürdüğü belirtildi.

BİLİRKİŞİ RAPORU: HASAR DAHA AZ

Ayrıca, gemi şirketi avukatları tarafından ihtiyati haciz için tespit edilen 50 milyon dolarlık teminata itiraz edilen İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesinin, tespit ettiği uzmanlara yaptırdığı bilirkişi incelemesinin bitirildiği de bildirildi. Mahkeme dosyasına konan bilirkişi raporuna göre yalıdaki hasar miktarının tespit edilen 50 milyon doların altında olduğu da söylendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal