BM Raportörü Callamard, Suudi Arabistan Konsolosluğu'na Alınmadı

BM raportörü Callamard, Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü Suudi Konsolosluğu'na gitti fakat içeri alınmadı.

29.01.2019-12:06 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-12:11) BM Raportörü Callamard, Suudi Arabistan Konsolosluğu'na Alınmadı

BM özel raportörü Agnes Callamard, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması çerçevesinde Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na geldi, fakat Callamard içeri alınmadı.

Callamard ve yanındakiler başkonsolosluk önünde bir süre inceleme yaptı. Agnes Callamard gazetecilere açıklamalar yaptıktan sonra ayrıldı. Agnes Callamard'in gün içerisinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşmesi bekleniyor.

2 ŞUBAT'A KADAR TÜRKİYE'DE

Kaşıkçı cinayetine dönük uluslararası soruşturma çerçevesinde Türkiye'ye gelen BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Callamard, 2 Şubat'a dek Türkiye'de kalacak.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Kaşıkçı cinayeti ile alakalı uluslararası soruşturmanın Callamard'ın yetkisi altında yapılacağını, Callamard'ın isteği ardından "Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle alakalı koşulların" insan hakları bakımından gözden geçirileceğini ve değerlendirileceğini söylemişti.

Callamard, soruşturma sürecinde topladığı bilgileri ve soruşturma ile alakalı tavsiyelerini, BM İnsan Hakları Konseyinin Haziran ayındaki oturumunda rapor olarak verecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal