Milli Eğitim Bakanlığı Harekete Geçti! Sürücü Kurslarına Kota Geliyor

İlerleyen günlerde yayınlanacak olan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'ne göre, her 50 bin nüfusa sadece 2 sürücü kursu açılacak.

29.01.2019-11:36 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-11:29) Milli Eğitim Bakanlığı Harekete Geçti! Sürücü Kurslarına Kota Geliyor

İlerleyen günlerde yayınlanacak olan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'ne göre, her 50 bin nüfusa sadece 2 sürücü kursu açılacak.

Ülke genelinde toplam 3 bin 522 sürücü kursunun olduğunu ve her dönem ortalama 70 bin ehliyet eğitimi veren sektörde, temsilciler yüzde 50 kapasite ile faaliyet gösteriyor. Ehliyet sektöründeki bu durumu değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kurumları Genel Müdürlüğü,-artık bu kurumların açılış iznine kota sınırlaması getirdi.

MİNİMUM ARAÇ SAYISI 3 OLACAK

Yönetmelik ve meydana gelen sıkıntılar, İstanbul Ticaret Odası'ndaki 'Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Değerlendirme' toplantısında masaya yatırıldı. Toplantıda yeni yönetmelik hakkında önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız, 'Kurslardaki minimum araç sayısı üç olacak' şeklinde konuştu.

LİSE MEZUNLARINA USTA ÖĞRETİCİLİK YOLU AÇILIYOR

Değiştirilecek yönetmelikte yapılan bir diğer farklılık da, lise mezunlarının iki sene çalıştıktan sonra motorlu taşıtlar sürücü kursunda usta öğretici olarak çalışabilecek. Sektör temsilcileri ise kurs açılması için müstakil bina şartının kaldırılmasını talep edilirken, araçlarda ÖTV ve KDV'nin kalkması ve akaryakıt desteği istedikleri de ifade edildi.

Diğer yandan, KOSGEB ve esnaf kredilerinden yararlanabilmek, ruhsat harcının her sene değil de yalnızca kurum açılırken bir defaya mahsus verilmesi, taban fiyat uygulaması için maddi yardım, kurum müdürlerinin vereceği ders saati sayısının yükseltilmesi ve sınavda sabit güzergah uygulamasının kalkmasını talep ettikleri belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal