Binali Yıldırım'ın Yeni Görevi Ne Olacak?

İstanbul seçimlerinin ardından AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım'ın yeni görevinin ne olacağı gündeme geldi. İddiaya göre Yıldırım'a Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevi verilebilir.

25.06.2019-11:15 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-11:11)

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 23 Haziran seçimini aldığı yüzde 44,99 oy ile kaybetti. Binali Yıldırım'a Cumhurbaşkanlığında vazife verileceği öne sürüldü.

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini AK Parti Adayı Binali Yıldırım, CHP'li rakibi Ekrem İmamoğlu'na karşı kaybetti. YSK'nın resmi olmayan sonuçlarına göre 3 milyon 935 bin 444 oy toplayan Binali Yıldırım yüzde 44,99 ile ikinci, 4 milyon 741 bin 870 oy alan Ekrem İmamoğlu yüzde 54,21 ile birinci oldu.

AK PARTİ'NİN SEÇİM SONRASI HAREKET PLANI

Türkiye gazetesinin haberine göre; kabineden, parti yönetimine dek, İstanbul il yönetimi ve ilçe yönetimlerine dek birçok alanda radikal değişiklikler bekleniyor. Sonuçların sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün seçenekleri masaya yatırıp hızla ülkenin gerçek gündemine dönülmesini planladığı bildiriliyor.

Habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde parti ve hükümet bakımından üç önemli başlık var. Bu çerçevede, erken seçimin söz hususu olmayacağı, Cumhur İttifakının devam etmesi, kabine ve partide geniş çaplı revizyonların gündeme alınması ve ekonominin düzelmesi için seferber olunması gibi başlıklarda değerlendirme sürecine girilecek.

YILDIRIM'IN YENİ GÖREVİ NE OLACAK?

Seçimi kaybeden Binali Yıldırım'ın bu dönemde nasıl bir pozisyon alacağı şimdilik kesin değil. Fakat, kulislerde kabinede vazife verileceği ya da Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamına getirebileceği kaydedilen Yıldırım'ın, "herhangi bir vazife istemeyebileceği" yorumu da yapılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal