Binali Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesine Açtığı Tazminat Davasını Kazandı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Başbakanlığı yıllarında kendisi ve oğulları hakkında paylaştıkları haberlerde kişilik haklarına saldırı yaptıkları gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesine açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

28.02.2019-16:34 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-16:22) Binali Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesine Açtığı Tazminat Davasını Kazandı

Anadolu 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacılar Binali Yıldırım ile oğulları Erkam ve Bülent Yıldırım adına avukat Muhammed Gök ile davalılar Orhan Erinç, Pelin Ünker ve Yenigün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık AŞ'nin avukatları katıldı.

Binali Yıldırım ve oğullarının avukatı Muhammed Gök, müvekkilleri için içeriği doğru olmayan bir haber yapıldığını söyleyerek, "Müvekkilimizin kamuoyu nezdinde itibar ve haysiyeti zedelenmiştir. Basın özgürlüğünün hudutları aşılmıştır. Manevi tazminat isteklerimizin kabulüne karar verilsin." dedi.

Davalılar Orhan Erinç ve Pelin Ünker'in avukatı Abbas Yalçın, davanın reddini talep etti.

Davalı Yenigün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık AŞ'nin avukatı Buket Yazıcı, söz konusu haberlerin ifade ve basın özgürlüğü kapsamında olduğunu savunarak, davacıya dönük herhangi bir kişilik haklarına saldırı ya da iftiranın söz hususu olmadığını ifade etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, davalıların eyleminin hukuka aykırı olduğunun belirlenmesine karar vererek, davacılar Binali Yıldırım, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım adına onar bin lira olmak üzere toplam 30 bin lira manevi tazminatın, 6 Kasım 2017 tarihinden işleyecek kanuni faizi ile beraber davalılardan alınarak Binali Yıldırım ve oğullarına verilmesine karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal