CHP Balçova Adayı Mehmet Ali Çalkaya'nın Adaylığı YSK Tarafından Düşürüldü

Balçova Belediye Başkanı ve CHP'nin Balçova adayı Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığı YSK tarafından düşürüldü. Çalkaya, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesi ile 11 ay 20 gün hapis cezası almıştı.

28.02.2019-16:09 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-16:04) CHP Balçova Adayı Mehmet Ali Çalkaya'nın Adaylığı YSK Tarafından Düşürüldü

Balçova Belediyesi Başkanı olan ve CHP'den bir defa daha aday başvurusu yapan Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığı, Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürüldü.

İzmir İl Seçim Kurulu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın CHP'den tekrar adaylığının önünde herhangi bir engel olmadığına karar verdi.

ADAY OLAMAYACAĞI ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Balçova İlçe Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 11 ay 20 gün hapis cezası 14 bin lira para cezasına döndürülen Çalkaya'nın aday olamayacağını iddia etmişti. Karar ilçede önceki gün binlerce kişinin katıldığı eylemle protesto edilirken, Çalkaya da il seçim kuruluna itiraz başvurusu yaptı.

Meseleyi dün görüşen İzmir İl Seçim Kurulu, ilçe seçim kurulu kararını iptal etti. Siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı toplantıda kurul, ceza 1 seneyi aşmadığı için adaylığın düşürülmesini tartışmalı gördü. İl seçim kurulunda partisi adına görevli AKP İzmir İl İl Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Serhat Metin de, Çalkaya lehine görüş bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal