Binali Yıldırım: Birlik Tarafından Hayal Kırıklığına Uğradık

Başbakan Yıldırım, İspanya'da yaptığı konuşmada İspanya ile olan olumlu ilişkilere ve AB'ye ilişkin açıklamalar yaptı.

25.04.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-10:45) Binali Yıldırım: Birlik Tarafından Hayal Kırıklığına Uğradık

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye fedakarlık göstermeseydi Avrupa yaşanamaz bir hal alırdı. AB ile sığınmacılar meselesinde bir anlaşma yaptık. Biz üzerimize düşeni yaptık ama Avrupa Birliği (AB) üzerine düşeni yapmadı. Bir kez daha AB tarafından hayal kırıklığına uğradık. Türkiye Avrupa'dır bunu tartışmanın hiçbir manası yok" açıklamasını yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İSPANYA İLE AYNI KADER

İspanya ile Türkiye arasında hiçbir problem yok. İspanya Türkiye'yi birlik içinde en iyi anlayan devlet. İspanya da bizim gibi zamanında terörden çok çekti.

Son günlerde İspanya'nın yaşadığı hadiselerde Türkiye çok açık net bir tavır almıştır. Türkiye’de de bölücü faaliyetler var.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

Biz AB ile bir mülteciler meselesinde anlaşma yaptık. Sığınmacıların geçişini önleyelim buna karşılık 3.5 milyon mülteci Türkiye’de, bunlara barınak, yemek, sağlık hizmeti, eğitim hizmeti sağlıyoruz buna biraz ekonomik katkı yapın. AB ile Türkiye arasındaki üyelik görüşmelerine de yeni bir adım atıp vize muafiyeti sağlansın, gümrük birliği anlaşması yenilensin. Anlaştık, el sıkıştık. Her şeyi yaptık. Günlük mülteci geçişi 50 kişinin altına indi. AB’den beklediğimiz cevabı alamadık, bir kez daha AB tarafından hayal kırıklığına uğradık. Daha önce de benzer durum Kıbrıs Rum kesiminin AB'ye üye olmasında yaşandı.

SURİYE MESELESİ

Suriye meselesiyle ilişkili konuşan Başbakan Yıldırım, "Sınırlarımızdaki duvarları, girişleri, çıkışları daha da sıkılaştırarak sorunu çözemeyiz. Suriye'deki problemin nedeni de biz değiliz, başlatanı da biz değiliz ama sonuçlarını çeken, bedelini ödeyen biziz" diye konuştu.

Biz Suriye ve Irak bölgesine gitmek isteyen 60 bin yabancı militanı sınırlardan geri döndürdük. Bunlar Avrupa ülkelerinden geliyor. Ne kadar büyük bir tehdit ile karşı karşıya kaldığımızı siz düşünün. 4.500 yabancı savaşçıyı yakaladık ve cezaevine koyduk.

3 bin 800 tane DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. 160 bin Suriyeli döndü, yerleşti, çocuklar okula başladı, hayatlar normale döndü, terörden eser yok! Afrin'de de 350 bin tane Arap, Türkmen zorla baskı ile malları ellerinden alınarak terör örgütü tarafından zulme uğradı. Türkiye'ye geldiler. Bununla da kalmadılar sınırlarımıza büyük tüneller kazarak bugüne kadar 740 tane roket attılar. İki sınır vilayetimizde 71 insan yaşamını kaybetti sonra biz Afrin'e terör operasyonu gerçelşetirdiğimiz zaman bazı dostlarımız bundan rahatsız oluyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal