Beşiktaş Eski Belediye Başkanı Hazinedar, CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na Yüklendi

Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar, aday gösterilmemesinin ardından partisi CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Hazinedar, "CHP'de ne kadar halka sırtınızı dönerseniz o kadar yükselirsiniz. Genel Başkanım da sözünü çiğnedi ve arkamda durmadı" dedi.

30.01.2019-13:20 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-13:59) Beşiktaş Eski Belediye Başkanı Hazinedar, CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na Yüklendi

Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar, basın toplantısı yaptı. Hazinedar, “Siyasi partiler halka hizmet etmek için kurulmuş organizasyonlardır. Fakat CHP'de tam tersine ne kadar halka sırtınızı döner ve parti içine oynarsanız, o kadar irtifa kazanacağınız bir siyasi yapı ve anlayış vardır. Benim yanımda tek bir MYK üyesi veya parti meclisi üyesi olmadığı için aday tespit etme sürecinde ismimi anımsayan olmadı. Genel başkanım ise hem kendi sözünü hem de parti hukukunu çiğnetmeyi göze alarak arkamda durmadı" dedi.

"YAPIŞTIRDIĞINIZ ETİKETE BİR CEVAP VEREMİYORUM"

Murat Hazinedar, "CHP'de maalesef üzülerek ifade ediyorum fakat bu aynı zamanda malumun da ilanıdır, kimlik siyaseti vardır. Maalesef Battal İlgezdi ile aramızdaki en önemli fark budur.

İstanbul'da seçilmesi garanti olan hemen hemen bütün ilçelerde bu yaklaşım egemen olmuş ve aday tespit etme süreçlerinde tercih nedeni olmuştur. 2 Şubat 2019 tarihinde tekrar toplanacak olan parti meclisinde, arz ettiğim meselelerin değerlendirilerek, 4 Ocak 2018 tarihinden vazifesinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a ve halkımıza bir yanıt verilmesini bekliyorum. Çünkü ben ne oğluma, ne eşime, ne Beşiktaş'a ne de beni tanıyan Türkiye'ye, insanlara; Battal İlgezdi'yi aday yapıp beni yapmamakla verdiğiniz mesaj üstünde vatandaş nezrinde yapıştırdığınız bu etikete bir yanıt veremiyorum.

"HER ZEMİNDE HAKSIZLIĞI SÖYLEYECEĞİM"

Yalnızca parti hukuku ve ahlakı gereği değil insani ve vicdani ahlak gereği de bu yanıtlar sizlerden bekliyorum. Tersi durumda partinin kurumsal kimliği ve geleceği tartışmalı duruma gelecektir. Sorularıma anlaşılır, kabul edilebilir ve net yanıtlar verilmediği takdirde bütün yasal haklarımı kullanacağım ve meşru her zeminde bana yapılan bu haksızlığı söyleyeceğimi kamuoyuna saygıyla sunarım" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal