Milli Savunma Bakanlığı'ndan Kritik Açıklama! Sayıları Belli Oldu

Kaynaklardan gelen bilgilere göre, TSK'da FETÖ ile mücadele bünyesinde gerçekleştirilen operasyonlar aralıksız sürüyor.

30.01.2019-12:54 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-12:43) Milli Savunma Bakanlığı'ndan Kritik Açıklama! Sayıları Belli Oldu

Kaynaklardan gelen bilgilere göre, TSK'da FETÖ ile mücadele bünyesinde gerçekleştirilen operasyonlar aralıksız sürüyor.

Bakanlık talimatı ile Milli Savunma Bakanlığına bağlı tüm komutanlık, birlik, karargah ve kurumlarda süren araştırmalarda FETÖ ile bağlantısı bulunan çalışanlar tespit ediliyor. Önceki uygulama neticelerine göre müşterek olarak belirlenen kıstaslar yapılan çalışmalarda hassasiyetle kullanılıyor.

FETÖ ile bağlantı ihtimali bulunan çalışanların belirlenmesine katkı sağlayan kıstasların etkinlikle kullanılması neticesinde, olağanüstü halin kaldırılmasından sonra geçen ortlama 7 aylık zamanda TSK’da 1076 çalışan bakan talimatı ile açığa çıktı.

Açığa çıkanların 624'ünün Kara Kuvvetleri, 107'sinin Deniz Kuvvetleri ve 345'inin ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı çalışanı olduğu tespit edildi. Açığa çıkan çalışanlara ilişkin çalışmaların hali hazırda sürdüğü belirtildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuya yönelik yaptığı açıklamasında, 'Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ ile mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürmektedir. Mücadele, tüm kuvvet komutanlıkları, karargah, birlik ve kurumlar tarafından, bir bütün halinde, hiçbir fark olmaksızın, belirlenen kıstaslar doğrultusunda, dikkat ve hassasiyetle sürdürülmektedir. Yeni bilgi ve belgeler çıktıkça bu mücadele devam etmekte, gereği yapılmaktadır' şeklinde konuştu.

FETÖ ile mücadelenin sıkı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Akar, 'FETÖ'cü hainlerden temizlendikçe, TSK daha da güçleniyor. Birlik, beraberlik, arkadaşlık, dostluk, silah arkadaşlığı, dayanışma arttıkça TSK'nın da gücü artıyor. Böylece TSK, daha etkin, daha caydırıcı ve daha saygın hale geliyor' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal