Bedelli Askerlik Meclis'te! Çalışanların Durumu da Netleşti

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerliğin Meclis Başkanlığı'na sunulduğunu söyleyerek ayrıntıları açıkladı. Açıklamaya göre, kanundan faydalanacak olan kamu çalışanları eğitim süresi boyunca ücretsiz izinli sayılacak.

18.07.2018-11:30 - (Son Güncelleme: 18.07.2018-11:19) Bedelli Askerlik Meclis'te! Çalışanların Durumu da Netleşti

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerliğinde içinde olduğu torba tasarının TBMM Başkanlığı'na verildiğini söyledi. Muş, bedelli askerlik düzenlemesinde 28 günlük temel askerlik eğitiminin de bulunduğunu ilan etti.

"1,3 MİLYON VATANDAŞI KAPSAYAN BİR DÜZENLEME"

Muş, bedelli askerlik hususunda, "Bedelli askerlikten faydalananlar 28 gün temel askerlik eğitimin de alacaklar. Bedelli askerlikten 31 Aralık 1993 öncesi doğanlar faydalanacak. Teklif, torba yasa ile TBMM Başkanlığı'na verildi. Yurt dışında olan insanlarımız için 2 bin euroluk bir meblağ söz hususu. Uzaktan eğitim ile bir eğitim almış olacaklar. Engellilerden de bu ücret tahsil edilecektir fakat eğitime tabii tutulmayacaklar. Kamu görevlileri ise ücretsiz izinli olacak. Şu an itibariyle 1 milyon 324 bin kişiyi içine alan bir düzenlemedir" diye konuştu.

"ÇALIŞANLAR ÜCRETSİZ İZİNLİ SAYILACAK"

Muş, "Engellilerden de bu para tahsil edilecek fakat eğitime tabii tutulmayacaklar. Kamu görevlileri ise ücretsiz izinli olacak. Şu an itibariyle 1 milyonu 254 bin kişiyi içine alan bir düzenlemedir" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal