Bedelli Askerlik İçin Tarih Belli

Binlerce insanın merakla beklediği bedelli askerli konusunda yeni gelişmeler oluyor. Ankara kulislerinde konuşulan bilgilere göre bedelli askerlik 15 Temmuz'da Meclis'in tatile girmesinin öncesinde çıkarılacak.

30.06.2018-09:30 - (Son Güncelleme: 30.06.2018-09:36)

Yeni sistemin ilk kabinesi, yemin töreninin sonrasında başlayacak ve kamuoyunun beklentiye girdiği üç bölümde adım atacak. Seçimlerin sonrasında takvime bağlı mecburi işler devam ederken, AK Parti tarafında yeni dönemin öncelikleri konuşulmaya başlandı.

Özellikle Cumhurbaşkanlığı birimi, Bakanlar Kurulu'nun duyurulmasının sonrasında, Türkiye gündemiyle alakalı çalışmalar yapıyor. OHAL'ın kaldırılması yapılacak ilk şey olacak. Sonrasında ekonomik ve yatırım atakları ve gene yüksek beklentinin olduğu bedelli askerlik hususu hızlıca ele alınacak. Bedelli için meydana gelen beklenti sebebiyle 1 Ekim'in beklenmeyeceği ve TBMM tatile girmeden kanuni düzenleme olabileceği iddialar arasında.

ÖZEL OTURUMDAN SONRA TATİL BAŞLAYACAK

TBMM'nin milletvekili yemin töreni-başkanlık seçimi ve 15 Temmuz özel oturumunun sonrasında kapanması ve 1 Ekim'de açılaması düşünülüyor. Bu halde hükümetin yeni bir yasal düzenleme yapma ihtimali yok. TBMM'nin yeni döneminde yapacağı işlerden bazıları, "terörle mücadele düzenlemeleri, içtüzük değişikliği ve bedelli askerlik" olacak.

BEDELLİ İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA YAPILABİLİR

Bedelli askerlik hususunda, kamuoyunda meydana gelen beklenti sebebiyle 1 Ekim'in beklenmeyeceği ve TBMM tatile girmeden gereken düzenleme yapılacağını öne sürenler oldu.

Fakat hükümet kaynakları "bedelli askerlik uygulamasını devamlı hale getiren" yeni sistemin, alternatifli olarak düşünüldüğünü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararının sonrasında da yasal düzenleme yapılacağını söylüyor. Bunun da 1 Ekim'e kalabileceği dile getiriliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal