Bedelli Askerliğe İlk 2 Günde Rekor Başvuru

Binlerce kişinin beklediği bedelli askerliğe ilk iki günde rekor başvuru yapıldı. Açıklanan rakamlara göre ilk 2 günde tam 200 bin kişi bedelli askerlik yapmak için başvuruda bulundu.

07.08.2018-13:33 - (Son Güncelleme: 07.08.2018-13:38)

Bedelli askerlik kanunundan faydalanmak için iki gün içinde 200 bin civarı başvuru yapıldı. Son tarih olan 3 Kasım'a dek 1 milyondan çok başvuru tahmin edilirken, 2 gün içinde 200 bin başvurunun olması şaşkınlık meydana getirdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuşmasında "Amacımız gençlerimizin bedelli askerlik kanunundan en kısa sürede ve problemsiz bir biçimde faydalanmasını sağlamak" dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bedelli askerlik kanununa dönük çalışmalar Milli Savunma Bakanlığı idaresinde Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının alakalı ekiplerinin katılımıyla yoğun bir biçimde sürüyor. Sürece Jandarma Genel Komutanlığı görevlileri de katkı veriyor.

TÜM DETAYLAR MASAYA YATIRILIYOR

Bakanlıktaki görüşmelere zaman zaman Milli Savunma Bakanı Akar da liderlik ediyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile diğer alakalıların da yer aldığı görüşmelerde bedelli askerlik kanununun bütün ayrıntıları masaya yatırılıyor.

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bedelli askerliğe başvuracak olanların ve ailelerinin beklentilerinin farkında olduklarını, bunların tam olarak giderilmesi için yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Akar, bu çerçevede YÖK ile gerçekleştirilen protokolle gençlerin öğrenimlerine devam ve sınavlarıyla alakalı meydana gelebilecek problemlerin de ortadan kaldırıldığını söyledi.

Bedelli askerlik kanununa dönük Bakanlığın, Genelkurmay Başkanlığının ve Kuvvet Komutanlıklarının koordineli olarak çalıştığını ifade eden Akar, "Amacımız gençlerimizin bedelli askerlik kanunundan en kısa sürede ve problemsiz bir biçimde faydalanmasını sağlamaktır " diye konuştu. Öte yandan bedelli askerlikten faydalanmak için iki gün içinde 200 bine yakın başvurunun yapıldığı kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal