Başkent Ankara İçin 4 İsim Belirlendi!

AK Parti’de belediyeler için aday gösterilecek isimler bir takım çalışmalar sonrasında netliğe kavuşacak fakat Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bazı isimler ön plana gelmeye başladı.

10.11.2018-09:08 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-09:43)

AK Parti’de belediyeler için aday gösterilecek isimler bir takım çalışmalar sonrasında netliğe kavuşacak fakat Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bazı isimler ön plana gelmeye başladı. AK Parti’nin 31 Mart’ta ‘kesinlikle elinde tutmayı’ planladığı şehirlerin başını çeken Ankara’da, CHP’nin İYİ Parti ve HDP ile muhtemel ittifakı da dikkate alınarak 'ipi göğüsleyebilecek bir aday' öne sürmeye çalışılıyor. AK Parti’nin yönetimini elinde tuttuğu Ankara’da, aday deklare tarihi yaklaşırken kulisler de hızlandı.

ÖNE ÇIKAN ADAYLAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut belediye başkanı Mustafa Tuna, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile eski Başbakan Yardımcısı Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler'in isimleri ön planda.

BELİRLEYİCİ DURUMLAR

Ayrıca TBMM’deki değişecek dengeler bakımından gösterilecek ismin milletvekili olup olmaması, teşkilattan gelip gelmemesi, kabine de revizyona yol açıp açmaması ve belediyecilik tecrübesi gibi durumların da kesin karar da etkili olması bekleniyor. Söz konusu faktörlerin haricinde AK Parti’nin Ankara’da gözü diğer dengelerde olacak. 24 Haziran seçimlerine Cumhur İttifakı ile giren AK Parti ve MHP bu seçimlere kendi adaylarıyla yarışa katılacaklarını açıkladılar. AK Parti, Ankara Büyükşehir'in adayını belirlerken CHP-İYİ Parti ve HDP'nin olası bir işbirliğinin de isim belirlemede dikkat etmesi bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal