Başbakan'dan PKK'ya Destek Veren ABD'ye Sert Tepki!

Başbakan Yıldırım, Bosna Hersek ziyareti öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu.

29.03.2018-11:04 - (Son Güncelleme: 29.03.2018-11:48) Başbakan'dan PKK'ya Destek Veren ABD'ye Sert Tepki!

Başbakan Yıldırım, Bosna Hersek ziyareti öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, Bosna Hersek ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunarak Suriye'de PKK'yı saklamak için ABD desteğiyle kurulan sözde yeni parti hakkında, "Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini ifade ettik. Suriye'de başka, Irak'ta başka isimle karşımıza çıkıyor. Üzerlerindeki örtüyü kaldırdığınızda kim olduklarını anlıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimize oyun oynayamazlar. Bunlardan ciddi şekilde zarar gördük." dedi. Başbakan, yerel seçimlerde MHP ile ittifak için bir hazırlık olmadığını da ekledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın sorulara verdiği cevaplar şu şekilde;

‘İfade kendisini gösteriyor. Örgütler kendi deyimiyle ortaya çıkan örgütler değil, ortaya çıkarılan birileri olduğunu söyleniyor. Örgütler, birilerine hizmet etmek üzere meydana getirilmiş. Hem Suriye'de hem yurt içinde terörle mücadelede fark ediyoruz. Ne Kürtlerin ne Türklerin ne de başka vatandaş grubunun sıkıntıları ile ilgilenmedikleri ortada. Parayı kim verirse hizmet ettikleri görünüyor.

Bunların devamlı yer ve isim değiştirdiklerini sürekli ifade ettik. Suriye'de başka isimle karşımıza geliyorlar, Irak'ta başka isimle karşımızdalar. Gel gör ki üzerlerindeki örtüyü kaldırınca bunların kim olduğu net şekilde ortaya çıkıyor. Biz bunları iyi biliyoruz. Hangi kılıkta, hangi isimle karşımıza çıkarsa çıksınlar belki bazı dostlarımızı geçici bir süre kandırabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti'ni ve aziz milletimizi kandıramazlar.'

Bosna Hersek'teki iş adamlarıyla görüşmelerde bulunacak olan Başbakan Yıldırım, Saraybosna Üniversitesi öğrencileriyle de buluşacağını, bölgeye, Balkanlar'a yönelik yorumlar yapacağını belirtti.

Saraybosna Üniversitesi'nin Tükiye'den öğrencilerin de çoğunluk olarak eğitim gördükleri okul olduğunun altını çizen Yıldırım, "Bosna Hersek Devlet Başkanları Konsey Üyeleri ile de görüşmelerimiz olacak." açıklamasını yaptı. Başbakan, "Balkanların istikrarı ve huzuru için üzerimize düşeni yapıyoruz. Balkanlarda bulunan bütün ülkelerin huzuru için, Balkanlar ve Türkiye ilişkilerinin güçlenmesi bakımından önemli bir buluşma olmuş olacak." dedi.

Yıldırım, "Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi de refakat edecektir" açıklamasında bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal