Başbakan Binali Yıldırım'dan Yunanistan'a Ders!

Başbakan Binali Yıldırım, yurt dışı eğitim bursu programında konuştu. Eğitimin önemini vurgulayan Başbakan Yıldırım, ''Yunanistan rahat durduğu müddetçe bir şey demeyiz'' diyerek ders verdi.

04.04.2018-14:41 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-11:32) Başbakan Binali Yıldırım'dan Yunanistan'a Ders!

Yurt dışı eğitim programında açıklamalarda Başbakan Binali Yıldırım, "2018 yılında eğitime 134 milyar lira ayırdık. Derslik eksiği için seferberlik başlattık. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Türkiye genelinde tekli eğitime geçeceğiz. Türkiye üniversiteye erişim sıralamasında dünya ikincisi" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, yurt dışı eğitim bursu programında önemli açıklamalarda bulundu.

‘’Yolunuz da bahtınız da açık olsun. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğinizden hiç şüphem yok’’ dedi. 2018 bütçesinde eğitim en geniş payı aldı. Yıldırım, hükümet olarak belirledikleri 4 ana eksen olduğunu bunlardan en önemlisi eğitim olduğunu vurguladı. Başbakan Yıldırım, eğitimin dönüşmesi ve şartlara göre yeniden düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başbakan, Türkiye gelecek öğrenciler bizim elçimiz olduğunu belirtti. Ayrıca ülkeye daha fazla öğrenci gelmesi için çalışma yapılması gerektiğini ekledi. Üniversitelerde yabancı öğrencilerin oranı yüzde 5’e çıkarılması gerektiğini vurguladı.

ÜNİVERSİTEYE ERİŞİMDE 2. SIRADAYIZ

Başbakan Binali Yıldırım, ‘’Son 16 senede her alanda olduğu gibi eğitimde de baş döndürücü hızla önemli adımlar attık. İlköğretimde okuma oranı yüzde 100. Her iki lise öğrencisinden biri üniversiteye yerleşiyor. Üniversitelerdeki kız öğrencilerimizin sayısı erkek öğrencilerden fazla, bundan gurur duyuyoruz’’ dedi.  Yıldırım, öğretim üyesi bakımından da durum farklı değil, üniversitelere bayanlar hakim olmuş hayırlı uğurlu olsun diyerek kutladı. Yıldırım, üniversiteye erişimde 2. Sırada olduğumuzun altını çizdi.

2019'DA EĞİTİMDE BÜYÜK DEĞİŞİM

Başbakan Yıldırım ‘öğretmen sayımız, asker sayımızı geçti. Sınıflar açtık, kapasiteyi artırdık ve öğrenci başına düşen öğretmen sayısını arttırdık. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Türkiye’de tekli eğitime geçeceğiz’’ dedi.

''ALIN TERİNİN YERİNİ AKIL TERİ ALDI''

Başbakan Binali Yıldırım, dünyanın değiştiğini ve alın terinin yerini 'akıl teri' aldığını vurguladı. Yıldırım, ’milyonlarca araba üretenlerin yerini program üretenlerin aldığı bir döneme geldik. Çok üretim yaparak, çok sayıda üreterek buralara ulaşmadılar. Akıl teri ile ulaştılar. Bilginin en önemli güç olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bize düşen, bilgi çağını yakalarken değerlerine yabancılaşmayan nesiller yetiştirebilmek’ diye konuştu.

YUNANİSTAN'A DERS VERDİ!

Başbakan Yıldırım, 'Türkiye üniversiteye erişim sıralamasında Dünya ikincisi. Birinci Yunanistan, ikinci bizi. Yunanistan'ı saymayın. Bir vilayetimiz kadar ülke. Neyse, komşumuz yine de. Rahat durduğu müddetçe bir şey demeyiz’ diyerek Yunanistan’a gözdağı verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal