HDP'li Teröristler Gözaltına Alındı!

Bölücü PKK'nın elebaşı Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için bir araya gelen aralarında HDP İl Eş Başkanı Bekir Karakeçili'nin de olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

04.04.2018-13:48 - (Son Güncelleme: 04.04.2018-13:36) HDP'li Teröristler Gözaltına Alındı!

Şanlıurfa Valili OHAL kapsamında yasak kararı alarak, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalanın doğum günü kutlamalarına müsaade vermedi. Doğum günü kutlaması için Abdullah Öcalan'ın biraderi Mehmet Öcalan’ın Halfeti ilçesindeki evinde saklanan HDP İl Eş Başkanı Bekir Karakeçili'nin de olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Valiliği tarafınca bölücü PKK elebaşı Öcalan’ın 69. yaş gününü kutlamak isteyenlere OHAL nedeniyle izin verilmemesi kararı alındı. Valiliğin yasak kararı sonrası HDP'li ve DBP'li yöneticiler, PKK sempatizanı internet sitelerinden ve sosyal medyadan Halfeti’de yapılması öngörülen kutlamalara davet çağrısı yaptı. Ömerli'ye bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilecek yürüyüşün geleneksel hale dönüştüğü kaydedilen çağrıya, HDP ve PKK yandaşları ilgi göstermedi. Yasak kararı üzerine Şanlıurfa merkez, Birecik ve Halfeti'de güvenlik önlemleri genişletildi. Herhangi bir kötü durum meydana gelmemesi için çevre illerden gelen polis ve askerler, zırhlı araçlarla uygulama yaparak, Ömerli'ye geçişlere izin vermedi.

Son Dakika Gündem Haberler için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal