Başbakan 23 Nisan Kutlaması

Çankaya Köşkü'nde 23 Nisan kutlaması. Başbakan Binali Yıldırım 23 Nisan dolayısıyla çocukları kabul etti.

23.04.2018-11:33 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-13:47)

Çankaya Köşkü'nde 23 Nisan kutlaması dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım çocukları kabul etti. Binali Yıldırım'ın Başbakanlık koltuğuna bu yıl 11 yaşındaki Esma Didesu Taşyürek oturdu. Gazetecilerin 24 Haziran ile ilgili sorduğu soruya Esma Didesu Taşyürek, "Halkımız en doğru olana karar verecektir" cevabını verdi.

Binali Yıldırım; Birçok çocuğumuz yetim, öksüz kaldı. 23 Nisan'da Meclis açıldığında ulusal egemenliğimiz bütün dünyaya duyurusu yapıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımız için büyük bir bayram, şenlik düzenledi. Çocuklarımızın inançlarının, umutlarının artması için düzenlenen bu bayram çok büyük ilgi gördü. Bu bayramı dünyanın her yerine tüm dünya çocuklarına armağan eden bir ülkeyiz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, gayret ediyoruz. 23 Nisan Bayramı'nızı kutluyorum. Bakanlar Kurulu bugün sizin. Sözü başbakanınıza bırakıyorum"  dedi

Başbakan Yıldırım'ın koltuğuna 11 yaşındaki Esma oturdu.

Başbakan Binali Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukları kabul etti. Çocuklara 23 Nisan'ın önemini anlatan Yıldırım'ın koltuğuna 11 yaşındaki Esma  Didesu Taşyürek oturdu. Binali Yıldırım, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan kabul edilen ilk resmi bayramdır. Bu bayramın bir hikayesi var. Aziz milletimiz, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra yenik düşmüş, ülkemizi işgal edenlerle amansız bir mücadeleye girişmiştir. Bu mücadelede, kadın, erkek, ihtiyar birçok kişiyi bu savaşlarda şehit verdik" şeklinde konuştu.

Esma Didesu Taşyürek, "Eğitim için çocukların görüşü alınmalı" dedi. Çocuklardan biri "Milletvekili olup size yardım etmek isterdim. Ama yaşım tutumuyor" deyince Başbakan Yıldırım, " Seçilmek için yaşın tutmuyor ama kampanyaya destek vermek için yaşın tutuyor. bana kampanyamda yardım edebilirsin" cevabını verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal