Bakanlık Poşet Uygulaması İçin Harekete Geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzasıyla plastik poşet kullanımının azalması yönünde yerel yönetimlere genelge gönderildi.

11.01.2019-15:36 - (Son Güncelleme: 11.01.2019-15:59) Bakanlık Poşet Uygulaması İçin Harekete Geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzasıyla plastik poşet kullanımının azalması yönünde yerel yönetimlere genelge gönderildi. Buna göre, belediyeler tarafından plastik poşetlerin yaygın kullanıldığı kurumlarda vatandaşların bez torba, file gibi alternatif malzemelere kolay erişebilmesi sağlanacak.

Genelgede, Türkiye'de senelik 30-35 milyar plastik poşet kullanıldığını ifade eden Kurum, bunların kısa zaman sonra atık haline geldiğini ve petrol bazlı olmaları nedeni ile doğaya zarar verdiğini vurguladı. Bu nedenle, ücretlendirilme yoluyla kullanılan poşet miktarının giderek azalması ve ülkede geçen sene 440 olan kişi başına düşen poşet sayısının bu sene 90'a, 2025 yılı ise de 40'a indirilmesinin amaçlandığını belirten Bakan Kurum, genelgede şu ifadelere yer verdi:

'Plastik poşetlerin ücretlendirilmesine ilişkin uygulamanın yeni başladığı bu dönemde tüketicilerde gerekli hassasiyetin oluşmasına yardımcı olunması, tüketicilerin uygulamaya daha kısa sürede uyum sağlayabilmesi ve uygulamanın nihai amacına ulaşması amacıyla belediyenizce, özellikle plastik poşetlerin yaygın olarak kullanıldığı yerlerde pazarlar, marketler gibi çok kullanımlık bez torba, file gibi alternatif malzemelere vatandaşlarımızın kolayca erişebilmesi, bunların vatandaşlarımıza doğrudan temini ve dağıtımı yönünde gerekli çalışmaların yapılarak uygulamaya destek sağlanması hususunda gereğini rica ederim.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal