Bakan Akar, Tek Tip Askerlik Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

TBMM Genel Kurulu'nda, Sanayi ve Teknoloji, Milli Savunma ile Dışişleri bakanlıklarının 2019 sene bütçesi konulu görüşmelerinde, tek tip askerlik çalışmaları ile ilgili son bilgiler duyuruldu.

18.12.2018-09:24 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-09:27)

TBMM Genel Kurulu'nda, Sanayi ve Teknoloji, Milli Savunma ile Dışişleri bakanlıklarının 2019 sene bütçesi konulu görüşmelerinde, tek tip askerlik çalışmaları ile ilgili son bilgiler duyuruldu.

Milletvekillerinin sorularını cevaplayanAkar, 'tek tip' olarak bilinen yeni askerlik sistemine yönelik çalışmaların, ilgili bakanlıklarla koordineli şekilde sürdüğünü belirtti. Akar, 'İnşallah 2019 için daha gecikmeden bu açıklanacak. Hem eğitim öğretim süreleri hem mesleki eğitimlere katkısı bakımından, mesleki eğitimi olanların statü kazanması bakımından tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz' açıklamalarında bulundu.

'SİSTEM ÜZERİNDEKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR'

Dövizle askerlik hizmetinde yaş sınırının kaldırıldığını, uzaktan eğitimle vatandaşların bulundukları yerlerden askerlik hizmetini yerine getirmelerine imkan sağlandığını belirten Bakan Akar, 'Vatandaşlarımızın eğitim durumları ile mesleki meşguliyetlerini dikkate alarak, herkesin en uygun zamanda askerlik görevini yapmasını sağlayacak şekilde, askerlik süresinin kısaltılması dahil, yeni askerlik sistemi üzerindeki çalışmalar da ilgili bakanlık ve kurumlarla sıkı bir şekilde devam etmektedir.' ded.

BEDELLİDEN 9,5 MİLYAR TL GELİR SAĞLANDI

Bakan Akar bedelli askerlik için 635 bin 582 yükümlünün başvurduğunu ifade ederek, 'Bize gelen rakamlara göre 9 milyar 533 milyon TL toplam gelir elde edildi.' dedi.

46 MİLYAR 462 MİLYON TL BÜTÇE TALEBİ

Ülke ve milletin güvenliğinin sağlanmasının, her an harbe hazır, etkin, caydırıcı ve saygın bir orduyla mümkün olduğunu dile getiren Akar, şöyle konuştu:

'2019 yılı bütçe teklifi hazırlanırken mali disiplinin sağlanması sürecine katkıda bulunulması da göz önünde bulundurulmuştur. Bu bilinçle düzenlenen, Milli Savunma Bakanlığı 2019 Yılı Bütçe Teklifi, 46 milyar 462 milyon 303 bin TL olarak huzurlarınıza getirilmiş bulunmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı 2019 yılı bütçe teklifi; Türk Silahlı Kuvvetlerine verilen görevlerin etkinlikle yerine getirilmesi, bunu sağlayacak kuvvet yapısının meydana getirilmesi, çağın gereklerine göre modernize edilmesi ve harbe hazırlık seviyesi ile muharebe gücünün yükseltilmesi amacıyla hazırlanmıştır.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal