Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen veya şengen Avrupa birliği ülkeleri tarafından kendi aralarındaki sınır kontrollerinin kaldırılması ve serbest dolaşıma dayanan sınır kotrollerinde ortak hareket ettikleri bir işbirliği uygulamasıdır.

18.12.2018-08:44 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-08:41) Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Avrupaya gelen bir yabancı turist şengen bölgesindeki diğer ülkelere de rahatça geçiş yapabilir, burada önemli olan husus vizeyi aldığı ülkeden bölgeye giriş yapmasıdır.

Şengen vizesi şengen birliğine üye ülkelerden bölgeye giriş ve serbest dolaşım hakkını sağlayan bir vize türüdür.

Şengen birliği 26 ülkeden oluşmaktadır. Bu birliğin kurulma amacı tek bir ülke olarak avrupada serbest dolaşım ve ticaretin sağlanmasıdır.

Şengen Vizesi

Şengen vizesi alırken en çok hangi ülkede vakit geçirmeyi planlıyorsanız o ülkeden vize almanız daha sağlıklı olacaktır. Şengen vizesini aldıktan sonra diğer ülkelere de rahat bir şekilde giriş yapmanız mümkündür.

Vize başvurusu istenilen belgeler ile bizzat başvuru yapılarak alınabilir, seyehatinize 3 aydan daha uzun süre var ise başvuru kabul edilmez. Başvurunuzu gitmeyi planladığınız tarihten 15 gün önce yapmanız daha uygun olacaktır.

Her şengen ülkesi benzer evraklar istemesine karşın bazı küçük farklılıklar olabilmektedir. Bu durumu dikkate alarak gideceğiniz ülkenin şartlarını iyi araştırarak belgelerinizi ona göre hazırlamanız gerekmektedir.

Şengen Vizesi İçin İstenilen Evraklar

 Vize Başvuru formu ilgili boşluklarda tamamen doldurulup imzalanmalıdır.

  • Vize Başvuru Formu
  • Fotoğraf
  • Pasaport (3 aydan daha uzun)
  • Uçak Biletiniz ve Otel Rezervasyonunuz
  • Seyahat Sigortası
  • Konaklama Kanıtı
  • Konaklama ve Seyahat için yeterli para olması

Şengen vize ücreti 60 Eur Çocuklar için ise 35 Eur (6-12 yaş)

Şengen Ülkeleri

Avusturya, Finlandiya, Fransa, Belçika, Danimarka, Çekya, Almanya, Yunanistan, İtalya, Hollanda, Malta, Lüksemburg, Litvanya, Letonya, İzlanda, Macaristan, Polonya, Norveç, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Lihtenştayn, İsveç, İsviçre, İspanya, Estonya

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal