Azınlık Dinlerinin Temsilcileri Baskı İddialarını Reddetti

Türkiye'de farklı din ve mezhepteki kişilere baskı yapıldığı iddialarına cevap gene farklı dinlerin temsilcilerinden geldi.Rum Ortodoksları Patriği Patrik 1. Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ve Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, bu iddiaları reddetti.

31.07.2018-16:13 - (Son Güncelleme: 31.07.2018-16:03) Azınlık Dinlerinin Temsilcileri Baskı İddialarını Reddetti

Türkiye'de faaliyet yapan azınlık cemaatlerinin üyeleri, ülkede değişik din üyelerine baskı yapıldığına dönük iddiaları ortak bildiriyle yalanladı.

"TÜRKİYE'DE FARKLI DİN MENSUPLARI BASKI ALTINDA" İDDİASI

Rum Ortodoksları Patriği Patrik 1. Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ve Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva'nın da içinde olduğu azınlık cemaatleri temsilcileri, ülkede değişik dinlere üye insanların baskıya uğradıkları suçlamaları üstüne ortak bir bildiri açıkladı.

Bildiride, son dönemlerde kamuoyuna yansıyan bazı siyasi ifadelerde, değişik din ve inanç üyesi toplumlara inançlarını yaşamaları ve ibadetlerini yerine getirmeleriyle alakalı sınırlamalar ve baskılar olduğunun öne sürüldüğü söylenerek, şu sözlere yer verildi:

AZINLIK TEMSİLCİLERİ ORTAK BİLDİRİ YAYINLAYARAK İDDİALARI YALANLADI

"Ülkemizde yüzyıllardan bu güne yerleşik değişik din ve inanç üyesi kadim toplumların dini temsilcileri ve vakıf idarecileri olarak inancımızı rahatça yaşamakta ve geleneklerimize göre ibadetlerimizi rahatça yerine getirmekteyiz. Baskı olduğunu öne süren ve/veya ima eden beyanlar bütünü ile asılsızdır ve amacını aşmaktadır.

Geçmişte meydana gelen birçok problem ve mağduriyet zaman içinde çözüme kavuşturulmuştur. Geliştirilmesini talep ettiğimiz hususlar hakkında ise karşılıklı iyi niyet ve çözüm iradesi ile devletimiz kurumları ile sürekli istişare etmekteyiz. Kamuoyuna doğru doğrultuda bilgilendirme yapmanın sorumluluğu ve bilinci ile bu ortak açıklamayı yapmaktayız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal