Ayvalık'ta Yer Alan Şeytan Sofrası Tepesine Teleferik Kurulacak

Her sene binlerce turisti konuk eden Balıkesir Ayvalık'ta yer alan Şeytan Sofrası tepesine teleferik kurulacak. İnşa edilecek proje ile turizme katkı sağlanacak.

13.04.2019-13:17 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-13:10) Ayvalık'ta Yer Alan Şeytan Sofrası Tepesine Teleferik Kurulacak

Türkiye'de turizmin en önemli yerlerinden birisi olan Ayvalık'ın Şeytan Sofrası tepesine turistler teleferik ile götürülecek. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yücel Yılmaz, turizme artı değer getirecek projenin ayrıntılarını aktarırken, 50 bin kişilik sirkülasyonu nasıl sağlayacaklarının detaylarını verdi.

"İNSANLARIN KALİTELİ ZAMAN GEÇİRMESİNİ AMAÇLIYORUZ"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, teleferik ile taşıma sistemini Ege'nin incisi Ayvalık için düşündüklerini söyledi. Başkan Yılmaz, "Projenin hedefi turizm sezonunda yoğun bir biçimde bu bölgeye gelen insanların Ayvalık'ın en yüksek tepesi olan ve Şeytan Sofrası olarak bilinen bölgeden bütün bölgeyi görebilmesine imkan tanımak. İnsanların Ayvalık'a geldiği vakit kaliteli bir zaman dilimi geçirmesini hedefliyoruz. Bu proje zaten 2014 senesinde Büyükşehir Belediye Başkanı olan Edip Uğur tarafından tasarlanmış, planlanmış. Projenin fizibilitesi çıkartılmış, yap-işlet-devret modeli ile etütleri bitirilmiş bir projeydi. Biz de projeyi nasip olursa gerekli şirketleri dahil ederek, kendi içerisinde ihale koşulları oluşturulup faaliyete geçmesini sağlama startını verdik"

"TURİZM GRUPLARINI RAHATLATACAK BİR PROJE OLACAK"

Projenin ayrıntılarını duyuran Başkan Yücel Yılmaz, sözlerini şöyle bitirdi:

"İki noktadan hareket olacak ve tek noktada bir araya gelecek. Yoğunluğu ve sirkülasyonu kaldırması gerek bu projenin. 50 bin kişinin çıkmak istediği yoğunluk olan bir noktadan bahsediyoruz. Bir yandan inerlerken, diğer yandan çıkılmasını sağlayacak iki noktadan hareket olacak. Otobüsle, araçla gelenleri, turizm gruplarını rahatlatacak bir proje olacak. Garajlanma noktalarının da düşünüldüğü projede bir takım küçük ilaveler de olabilir"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal