Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karamollaoğlu'na Tarihi Çamlıca Camisi Cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Çamlıca Camisi ile alakalı eleştirilerine cevap verdi. Erdoğan, "Çamlıca'da o kadar büyük camiye ne lüzum var?' diyorlar ya, sen bu hesabı kalkıp Kanuni'ye, Fatih'e sorsana?" dedi.

13.04.2019-12:50 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-12:41) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karamollaoğlu'na Tarihi Çamlıca Camisi Cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu'nda açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Derneğimizin bugüne dek bu süreç içinde bugün hizmete girecek olan yeni binamızın töreninde de katılamayacağım bir cenaze törenimiz var yoksa orada da olmak istiyordum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Eğitim öğretimin amacı ideal insan yetiştirmektir. Halkımızın inancına değerlerine tarihine kültürüne uygun bir eğitim öğretim sistemi kurmalıyız.

"BU CAMİADAN MEZUN OLMUŞ BİRİ DİYOR BUNU"

Hep ne derlerdi neden buraya geldiniz imam mı olacaksınız cenaze yıkayıcısı mı olacaksınız derlerdi, bununla bir yılgınlık gibi yaparak aba altından sopa gösterirlerdi. Fakat şükürler olsun bugünlere geldik ve bunun öyle olmadığını kanıtladık.

'Çamlıca'da o kadar büyük camiye ne lüzum var?' diyorlar ya, sen bu hesabı kalkıp Kanuni'ye, Fatih'e sorsana? Bu camiadan mezun olmuş biri söylüyor bunu. Sen 'Bu kadar okula ne lüzum var?' desene. Zavallı."

KARAMOLLAOĞLU NE DEMİŞTİ?

"Hangi akıllının başına Çamlıca Tepesi'ne 60 bin kişilik cami inşa etmek gelir ya? Bir defa doldursunlar ellerini öperim" diyen Karamollaoğlu, "İçeriye giren dışarıya nasıl çıkacak? Günün en az 7-8 saatini vermesi lazım ki, orası dolsun" biçiminde konuştu.

"İŞTE HAPI YUTTUĞUMUZUN RESMİDİR BU"

Karamollaoğlu sözlerine şöyle devam etti: Bunu dahi idrak etmeden, dışarıdan bakıldığı vakit 'Şu ihtişama bak ya, nereden nereye geldik Türkiye olarak' derseniz, işte hapı yuttuğumuzun kanıtıdır bu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal