Atatürk Havalimanı'ndan Alınmayan Uçakların Akıbeti Belli Oldu

Uçuşa bütünüyle kapatılan Atatürk Havalimanı'nda alınmayı bekleyen 17 uçağın akıbeti netleşti. Buna göre verilen 30 gün süre ardından alınmayan uçaklar hurdaya çıkarılarak satışa sunulacak.

24.07.2019-10:32 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-10:28) Atatürk Havalimanı'ndan Alınmayan Uçakların Akıbeti Belli Oldu

Nisan ayının ilk haftası İstanbul Havalimanı'na yapılan taşıma işleminin bitmesi ile beraber uçuşa bütünüyle kapatılan Atatürk Havalimanı'nda alınmayı bekleyen 17 uçağın ne olacağı netleşti. Atatürk Havalimanı apronunda yer işgal eden hacizli, sahipsiz, kullanılamaz haldeki uçak için 30 gün süre verilecek. Süre sonrası alınmayan uçaklar hurdaya ayrılarak satışa sunulacak.

İstanbul Havalimanı'ndaki uçakların tam kapasite ile hizmet vermeye başlamasının sonrasında ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı apronunda olan sahipsiz, hacizli, uçuş ömrünü bitirmiş uçaklar için beklenen düzenleme hazırlandı.

6 AYDAN FAZLA BEKLEYEN UÇAKLAR BİLDİRİLECEK

Yapılan düzenlemeyle havaalanlarında altı aydan fazla süreyle bekleyen ve ilgili havaalanı işleticisi tarafından belirlenen hava araçları Genel Müdürlüğe yazılı olarak bildirilecek.

HURDAYA AYRILACAK

Kayıtlı hava aracının fiilî harabiyete uğradığına yönelik rapor verilmesi durumunda, ilgili hava aracı hurdaya çıkarılacak.

İLAN İLE SATIŞA ÇIKARILACAK

Hurdaya ayrılan hava araçları, Genel Müdürlüğün ruhsatlandırdığı havaalanı işleticisi tarafından ayrıştırılmaksızın tüm donanımları ile beraber ilan yoluyla duyuru yapılmasını müteakip açık artırma usulü ile satılarak, bedelden konma-konaklama bedeli alınmaksızın ilan, terkin ve satış ile alakalı masraflar düşüldükten sonra kalan bedel Genel Müdürlüğün emanet hesabına yatırılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal