ATAK-2, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda Görücüye Çıkacak

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda, Türkiye için önemli bir ilk yaşanacak. Atak'ın "üst modeli", Atak-2 olarak bilinen Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri, ilk defa fuarda görücüye çıkacak.

29.04.2019-10:43 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-12:55)

22 Şubat'ta Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Ağır Sınıf Taarruz Helikopter Projesi Sözleşmesi imzalayan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), bu hususta daha önce başlayan çalışmalarını sıklaştırdı. Bir taraftan helikopterin birebir ölçülerdeki modelini çalışan TUSAŞ, yoğun bir mesainin neticesinde Ağır Sınıf Taarruz Helikopter "mockup"ını, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF'19) yetiştirdi.

YERLİ MÜHİMMAT MAKETLERİYLE DONATILMIŞ HALDE SERGİLENECEK

Ağır Sınıf Taarruz Helikopter modeli, TUSAŞ'ın standında başta kendi sınıfındaki en etkili taarruz helikopteri Atak olmak üzere firmanın diğer hava platformlarıyla ilk defa kamuoyu önüne çıkacak. Anadolu Ajansı; Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri'nin, son fuar hazırlıkları esnasında çekilmiş fotoğrafına ulaştı. Fotoğrafta, helikopterin fuarda, yerli mühimmatların maketleriyle donatılmış biçimde sergileneceği fark ediliyor.

ETKİN VE CAYDIRICI BİR TAARRUZ

Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bu alandaki ihtiyacına dönük olarak başlatıldı. Projeyle yüksek oranda yararlı yük taşıyabilen, zorlayıcı çevresel etmenlere dayanıklı, ileri teknoloji hedef takip ve görüntüleme, elektronik harp, seyrüsefer, haberleşme ve silah sistemleriyle donatılmış, yüksek manevra kabiliyetine ve performansına sahip, etkin ve caydırıcı bir taarruz helikopterinin tasarlanarak üretilmesi düşünülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal