Artvin'in Yusefeli İlçesinde AK Parti Seçimi 3 Oy Farkla Kazandı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde CHP'nin itirazı ardından mühürsüz olan son zarf da açıldı. Zarftan MHP'nin çıkması ardından AK Parti'nin 3 oyla seçimi kazandığı tescillenmiş oldu.

08.04.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-10:29) Artvin'in Yusefeli İlçesinde AK Parti Seçimi 3 Oy Farkla Kazandı

Artvin'in Yusufeli ilçesi belediye başkanlığı seçimlerine gerçekleştirilen itirazlar ardından sonuç mühürsüz bir zarfa kaldı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı ardından İl Seçim Kurulu tarafından açılan mühürsüz zarftan MHP'nin oyu çıkınca seçimin yenilenme ihtimali ortadan kalktı, kazanan üç farkla AK Partili Belediye Başkan adayı Eyüp Aytekin oldu.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti adayı Eyüp Aytekin, 3 oy farkla seçimi önde tamamladı. Bunun ardından CHP, beş oy pusulasının kayıp ve şaibeli oy pusulalarının olduğu nedeniyle ilçe ve il seçim kurulana farklı zamanlarda itiraz etti. İl Seçim Kurulu yaptığı inceleme neticesinde, iki şaibeli oy pusulası belirledi. Ancak bu iki oy pusulası aradaki üç farkı kapatamadı ve bu sebeple seçimin sonucu etkileyen bir durum olmaması sebebiyle CHP'nin seçimin tekrarlanması isteğini reddetti.

YSK: SEÇMEN KAYIP OYLARI YANINDA GÖTÜRMÜŞ OLABİLİR

Bunun ardından CHP'liler beş oy pusulasının kayıp olduğu iddiası ile bu defa YSK'ya itiraz ettiler. YSK verdiği kararda; kayıp oy pusulalarını seçmen yanında götürmüş olabileceği nedeni ile itirazlarını reddetti. CHP bu defa, mühürsüz biz zarfın olduğunu ve o zarfın açılarak seçim sonuçlarına ilave edilmesi istendi. Bu talebi pozitif karşılayan YSK, il seçim kurulana zarfın açılması emrini verdi.

MÜHÜRSÜZ ZARFTAN CHP OYU ÇIKARSA SEÇİMLER YENİLENECEKTİ

Eğer mühürsüz zarftan CHP oyu çıkarsa, AK Parti ile aralarındaki fark ikiye inecek, daha önce belirlenen iki şaibeli oy pusulası sebebiyle de seçim soncu değişebilir gerekçesiyle seçimler tekrarlanacaktı. Eğer oy başka bir partinin çıkarsa, AK Parti ilçede seçim kazanmış olacaktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal